16:10 27.05.2019

"ДТЕК Київські електромережі" до листопада реконструює підстанцію "Бортничі", що живить станцію аерації

2 хв читати
"ДТЕК Київські електромережі" до листопада реконструює підстанцію "Бортничі", що живить станцію аерації

Оператор системи розподілу "ДТЕК Київські електромережі" до листопада поточного року завершить масштабну реконструкцію підстанції "Бортничі" вартістю майже 50 млн грн.

Як повідомила прес-служба компанії, за підсумками реконструкції буде фактично створено нову підстанцію. Під час робіт буде повністю замінено відкритий розподільний пристрій напругою 110 кВ, два трансформатори потужністю 40 МВА, встановлено сучасні елегазові вимикачі 110 кВ, вакуумні вимикачі 35 і 6 кВ, а також мікропроцесорні пристрої релейного захисту та автоматики.

"Повне оновлення обладнання підстанції "Бортничі" − це важлива складова частина великого інфраструктурного проекту. Він створить надійну енергетичну базу для початку масштабної реконструкції Бортницької станції аерації. У перспективі електропідстанція стане для неї основним джерелом живлення. Також після реконструкції з'явиться можливість підключати до енергомережі нових споживачів. Це особливо актуально для Дарницького району, який зараз активно забудовується", - заявив операційний директор "ДТЕК Київські електромережі" Віталій Шайда, слова якого наводить прес-служба.

За повідомленням "ДТЕК Київські електромережі", спочатку планувався капремонт підстанції, але згодом компанія вирішила дофінансувати проект і будувати підстанцію практично з нуля.

Підстанцію "Бортничі" побудовано в 1965 році для забезпечення е/е Бортницької станції аерації. Устаткування електропідстанції вже відпрацювало два нормативних терміни експлуатації – понад 50 років.

Як повідомлялося, Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та ринку комунальних послуг (НКРЕКП) у березні затвердила інвестпрограму ПАТ "ДТЕК Київські електромережі" на 2019 рік у сумі 368 млн грн.

Передбачається, що понад 70% коштів (близько 270 млн грн) буде направлено на будівництво та реконструкцію електромереж. Зокрема, майже 74 млн грн планується використовувати на продовження будівництва кабельної лінії 110 кВ "Новокиївська-Московська", а також 26 млн грн - на реконструкцію підстанції "Позняки", 40 млн грн - підстанції "Вулкан" і 50 млн грн - підстанції "Бортничі".

Операційний холдинг "ДТЕК Мережі", створений ДТЕК відповідно до вимог закону "Про ринок електроенергії" та відповідає за розподіл електроенергії, протягом двох найближчих років має намір зосередитися на інвестиціях у Smart Grid ("розумні лічильники"), автоматизованій системі диспетчерського технологічного управління інфраструктурою, використанні дронів в обстеженні ЛЕП.

ДТЕК створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА