20:03 27.05.2019

Торгівля ОВДП незабаром переміститься на міжнародні торговельні майданчики

1 хв читати
Торгівля ОВДП незабаром переміститься на міжнародні торговельні майданчики

Первинні розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) України, як очікується, до кінця цього кварталу перемістяться на міжнародні торговельні платформи Bloomberg і Refinitiv, йдеться в презентації Нацбанку на його сайті в зв'язку з запуском "лінку" з депозитарієм Clearstream.

"Вторинний ринок буде зосереджений на міжнародній торговій платформі (очікується до кінця 2019 року)", - наголошується в документі.

НБУ констатує, що наразі основна вторинна торгівля ОВДП відбувається на українських фондових біржах. Її оборот у першому кварталі цього року склав майже 40 млрд грн, тоді як обсяг розміщення на первинному ринку - до 60 млрд грн.

Згідно з даними агентства "Інтерфакс-Україна", запуск розміщення ОВДП через торговельну платформу Bloomberg реально може статися трохи пізніше - в липні або навіть пізніше. Одна з причин - опір цьому проекту з боку українського регулятора ринку цінних паперів НКЦПФР, яка вважає за необхідне, щоб торговельні платформи отримали дозвіл на такі операції подібно до того, як їх отримують українські біржі.

Як повідомлялося, портфель гривневих ОВДП у власності нерезидентів з початку року виріс з 6,3 млрд грн до 41,1 млрд грн порівняно з 337,1 млрд грн у НБУ, 259,1 млрд грн - в українських банків, 18,5 млрд грн – в українських юросіб і 3,1 млрд грн - в українських фізосіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА