Економіка

Dragon Capital оголосив про продаж виробника продуктів харчування "Чумак" компанії "Дельта Вілмар"

Dragon Capital оголосив про продаж усієї своєї частки в компанії "Чумак", провідному українському виробнику продуктів харчування, компанії Delta Wilmar - українській філії Wilmar International, однієї з найбільших агропромислових компаній в Азії.

"Ми раді оголосити про успішний вихід із нашої інвестиції в "Чумак". Нам було дуже приємно підтримувати такий чудовий бізнес і команду менеджерів протягом останніх 10 років", - наводяться в повідомленні компанії слова генерального директора Dragon Capital Томаша Фіали.

"Чумак" є великим виробником продуктів харчування, який виробляє кетчупи, майонез, томатну пасту, соуси та макаронні вироби. Компанію заснували в 1996 році шведські бізнесмени в Каховці (Херсонська обл.), і сьогодні вона є одним із найбільших переробників томатів у СНД з річною потужністю переробки до 100 тис. тонн.

Згідно з фінансовим звітом компанії, її виручка у 2018 році зросла на 23,6% - до 1,48 млрд грн, чистий прибуток зріс у 3,5 разу, до 100,4 млн грн.

Wilmar International Limited заснована в 1991 році зі штаб-квартирою в Сінгапурі, нині є провідною азійською агропромисловою групою. Група має понад 500 заводів і широку дистриб'юторську мережу, що охоплює Китай, Індію, Індонезію і близько 50 інших країн і регіонів.

Діяльність компанії включає виробництво пальмової олії, переробку олійних культур, рафінацію харчових олій, рафінацію цукру, виробництво споживчих товарів, спеціальних жирів, біодизеля і добрив, а також борошно- та рисомельне виробництво.

В Україні група працює з 2004 року. ТОВ "Дельта Вілмар СНД" спеціалізується на виробництві масложирової продукції та інгредієнтів для хлібобулочних, кондитерських виробів і молочних продуктів. До структури компанії входять два заводи - один із переробки тропічних олій, другий - із переробки олійних культур, а також комплекс із перевалювання рослинних олій у порту "Південний".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ