16:02 28.05.2019

АМКУ відкрив справу щодо антиконкурентних дій НКРЕКП

2 хв читати
АМКУ відкрив справу щодо антиконкурентних дій НКРЕКП

Антимонопольний комітет України відкрив справу про вчинення Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг(НКРЕКП) антиконкурентних дій органу влади шляхом надання частині виробників електроенергії переваг, які ставлять їх у привілейоване становище щодо конкурентів, що може призвести до спотворення конкуренції на ринках е/е.

Про це повідомило видання "Наші гроші" з посиланням на копію розпорядження АМКУ від 20 травня за підписом держуповноваженого Марії Нижник.

Справу №128-26.13/66-19 відкрито у зв'язку з порушенням, забороненим пунктом 3 статті 50 та абзацом 7 частини 2 статті 15 закону "Про захист економічної конкуренції".

Відкриваючи справу Нижник посилається на інформацію Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), надану АМКУ у квітні 2019 року.

НАБУ вважає, що виявило негативні наслідки дій НКРЕКП із застосування прийнятого регулятором у 2016 році Порядку формування прогнозної оптово-ринкової ціни на е/е (№289). Зокрема, бюро вважає, що дії НКРЕКП могли призвести до надання переваг виробникам, що працюють за ціновими заявками (тепловим електростанціям - ІФ).

Як повідомлялося, в середині квітня Нижник відмовила НАЕК "Енергоатом" у відкритті справи щодо можливого порушення конкурентного законодавства НКРЕКП.

АМКУ 28 грудня 2018 року закрив справу, відкриту за ознаками порушення "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Західенерго" і "ДТЕК Східенерго" законодавства про захист економічної конкуренції.

АМКУ ще в 2015 році розпочав розгляд з питання про монопольне становище енергохолдингу "ДТЕК" на ринку електроенергії. За словами голови АМКУ Юрія Терентьєва, комітет не розглядає теплову генерацію як окремий ринок, проте це не перешкоджає відкриттю справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА