17:36 28.05.2019

Україні потрібно обов'язково виконувати зобов'язання за зовнішнім боргом - Абромавичус

1 хв читати
Україні потрібно обов'язково виконувати зобов'язання за зовнішнім боргом - Абромавичус

Екс-міністр економіки України, член команди президента Володимира Зеленського Айварас Абромавичус вважає, що держава обов'язково має виконувати свої зовнішні боргові зобов'язання.

"Я вважаю, що ми маємо брати на себе зобов'язання, які виконуватимемо. Тому обов'язково потрібно обслуговувати борг, тим самим зменшуючи процентну ставку кредитування, тому що вона падає завжди у платоспроможних і тих країн і компаній, яким довіряють", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок біля будівлі Адміністрації президента України.

Говорячи про висловлену бізнесменом Ігорем Коломойським думку про можливість оголошення Україною дефолту, Абромавичус зазначив, що кожен "може висловлювати те, що хоче".

"Звичайно, персона Коломойського багатьом цікава, зокрема журналістам, але його коментарі, звісно, не створюють сприятливого інвестиційного фону. Тому я дуже задоволений, що багато членів команди президента прокоментували, що Україна має завжди бути надійним діловим партнером і для внутрішнього, і іноземного інвестора", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА