19:51 28.05.2019

Україна, Білорусь і Литва запустять новий контейнерний поїзд

2 хв читати
Україна, Білорусь і Литва запустять новий контейнерний поїзд

Україна, Білорусь і Литва запустять новий контейнерний поїзд Containerships train, повідомила прес-служба АТ "Укрзалізниця".

Старт проекту оголосили керівники залізниць трьох країн і компаній Containerships та Intermodal Container Service в Одесі у вівторок, уклавши відповідну угоду.

Як наголошується в повідомленні залізничного перевізника, поїзд курсуватиме щонеділі за маршрутом Клайпеда/Драугисте-Кяна-Словечне-Київ/Одеський порт і назад. На початковому етапі зупинка буде не в Києві, а в Броварах.

Учасники проекту узгодили технологію організації контейнерного поїзда Containerships Train, обговорили тарифні умови та визначили зобов'язання операторів поїзда - ТОВ Containerships і ЗАТ Intermodal Container Service.

За словами голови "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, перевезення вантажів у контейнерах у складі регулярних контейнерних поїздів суттєво здешевлюють вартість перевезень, дозволяють скоротити термін доставки, зменшують експлуатаційні витрати.

"Containerships train - це 21-й контейнерний поїзд, який курсуватиме територією України, і 18-й, який здійснюватиме перевезення на регулярній основі", - зазначив він.

Як повідомлялося, на початку квітня "Укрзалізниця" запустила новий регулярний контейнерний поїзд зі станції Нижньодніпровськ-Вузол до станції Славкув (Польща), який став 19-м контейнерним поїздом, що курсує на постійній основі територією України (з них вісім - транзитні).

Контейнерні перевезення "Укрзалізниці" у 2018 році сягнули 334963 TEU, що на 13% більше за обсяг 2017 року. Збільшення відбулося у всіх видах сполучення: транзитному - на 24%, експортному - на 17%, внутрішньому - на 11% та імпортному - на 8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА