19:53 28.05.2019

Брюссель обговорює з Києвом кроки для отримання макрофінансової допомоги

1 хв читати
Брюссель обговорює з Києвом кроки для отримання макрофінансової допомоги

Генеральний директор директорату Європейської комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС Крістіан Даніельссон повідомив, що на зустрічі з представниками української влади обговорювалися кроки для отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу.

"Обговорювали макрофінансову ситуацію. Протягом попередніх років ситуація в цій сфері була досить успішною. Ми зі свого боку підтримували макрофінансову стабільність шляхом надання макрофінансової допомоги, яка координується з МВФ. Сьогодні ми обговорювали ті питання і конкретні кроки, які Україні необхідно вжити для отримання наступного траншу макрофінансової допомоги", - сказав Даніельссон на прес-конференції у вівторок у Києві.

Він розповів, що відправною точкою для отримання макрофінансової допомоги від ЄС є співпраця з МВФ.

Відповідаючи на запитання, які умови Україні необхідно виконати для отримання макрофіндопомоги ЄС, Даніельссон розповів, що, крім програми МВФ, є інші пункти, зокрема закон, який передбачає боротьбу з відмиванням грошей, закон про авторизованого економічного оператора (АЕО), а також функціонування автоматичної системи повірки е-декларацій, виконання закону про ринок електроенергії та ухвалення середньострокового плану реформування податкової та митної служб.

"Під час сьогоднішніх зустрічей ми не отримали якихось сигналів, що українська сторона не розділяє наші позиції. Навпаки, у нас склалося враження, що українська сторона, і в Адміністрації президента, і в уряді абсолютно повністю поділяє наші погляди", - додав представник ЄК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА