11:03 29.05.2019

Україна та Молдова в липні 2019 року запустять контейнерний поїзд з Одеси до Кишинева

2 хв читати
Україна та Молдова в липні 2019 року запустять контейнерний поїзд з Одеси до Кишинева

АТ "Укрзалізниця" і ДП "Залізниця Молдови" в липні 2019 року мають намір запустити контейнерний поїзд між Україною та Молдовою.

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці" в середу, відповідний меморандум підписали керівники залізничних перевізників двох країн в Одесі 28 травня.

Поїзд курсуватиме за маршрутом Одеса-Порт - Кучурган/Новосавицька - Кишинів та назад.

"Останнім часом "Укрзалізниця" активно розвиває міжнародні контейнерні перевезення, і ми зацікавлені в започаткуванні такого маршруту до Молдови. Зі свого боку ми вже розробили графік руху цього контейнерного поїзда територією України", - наводить прес-служба слова голови "Укрзалізниці" Євгена Кравцова.

Він додав, що згідно з графіком відстань від Одеси до Кучургана поїзд долатиме за десять годин, враховуючи час на технічні операції на станції Кучурган. Проте, за словами Кравцова, такий час у дорозі не влаштовує клієнтів перевізника.

Голова "Укрзалізниці" сказав, що компанія має намір скоротити час перевезення за рахунок оптимізації роботи пунктів пропуску спільно із "Залізницею Молдови". Зокрема, до липня поточного року молдовські залізничники мають вирішити питання прискорення технічної обробки поїзда на станції Кишинів, наявності контейнерного майданчика і механізмів для навантаження та розвантаження контейнерів, а також доставки товару одержувачу.

Ініціатором організації контейнерного поїзда з Одеського порту до Кишинева було ДП "Залізниця Молдови" в 2017 році. Нині перевезення контейнерів за зазначеним маршрутом здійснюються автомобільним транспортом. У 2018 році з Одеського морського порту автотранспортом було перевезено в Кишинів 6,8 тис. контейнерів.

Як повідомлялося, голови залізничних перевізників України, Литви та Білорусі 28 травня оголосили про старт проекту щодо запуску контейнерного поїзда за маршрутом Клайпеда/Драугисте-Кяна-Словечно-Київ/Одеський порт і назад.

Контейнерні перевезення "Укрзалізниці" в 2018 році становили 334 963 TEU, що на 13% більше за обсяг 2017 року. Збільшення відбулося за всіма видами сполучень: транзитним - на 24%, експортним - на 17%, внутрішнім - на 11% та імпортним - на 8%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА