08:49 30.05.2019

Загальний обсяг поставленої  "Дружбою" брудної нафти склав близько 3 млн тонн

2 хв читати
Загальний обсяг поставленої  "Дружбою" брудної нафти склав близько 3 млн тонн

Загальний обсяг некондиційної нафти, поставленої з Росії нафтопроводом "Дружба" і через порт Усть-Луга, склав близько 3 млн тонн, повідомив віце-президент "Транснафти" Сергій Андронов в інтерв'ю газеті "Коммерсант", опублікованому в четвер.

За його словами, частина нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук після витіснення буде розміщуватися в вільних резервуарних потужностях "Транснафти", частина - на території інших країн. Вартість такої послуги буде визначена, коли стане відомий точний обсяг некондиційної нафти, а також передбачувані терміни зберігання.

Загальний обсяг витіснення нафти з території Білорусі в Росію складе 1,3 млн тонн. Включно з нафтою в системі магістральних нафтопроводів білоруських компаній ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" (868 тисяч тонн) і ВАТ "Полоцьктранснафта Дружба" (460 тисяч тонн). Процес витіснення розпочався 24 травня.

З території Польщі витісняти брудну нафту не будуть. "Транснафта" вважає, що її можна привести до нормального стану, розбавивши чистою нафтою, яка почне надходити  "Дружбою" 10 червня. Всього в Польщу і Німеччину було поставлено 690 тисяч тонн брудної нафти.

За прогнозами "Транснафти", на повне очищення трубопровідної системи від брудної нафти буде потрібно близько шести-восьми місяців.

Також віце-президент монополії повідомив, що компанія спільно з Міненерго опрацювала питання щодо можливої ​​компенсації вантажовідправникам у зв'язку з виниклою ситуацією. "Наша пропозиція була озвучена на нараді у віце-прем'єра Дмитра Козака. Майже всі російські вантажовідправники погодилися з цим варіантом. Думаю, найближчим часом ми приступимо до практичної реалізації", - сказав він. "У разі відмови (вантажовідправників від запропонованого варіанту компенсації - ІФ) шлях врегулювання тільки один - через суд", - додав топ-менеджер.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА