19:39 31.05.2019

НБУ доповнив підстави і порядок застосування до банків заходів впливу

1 хв читати
НБУ доповнив підстави і порядок застосування до банків заходів впливу

Національний банк України (НБУ) з метою посилення захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банків і в зв'язку з введенням додаткових вимог до діяльності банків доповнив підстави і порядок застосування до банків заходів впливу.

Так, оновлена редакція Положення про застосування Нацбанком заходів впливу, яка затверджена постановою правління НБУ від 29 травня 2019 року (№73) і набуває чинності з 1 червня 2019 року, передбачає заходи впливу за недотримання банками введеного обов'язкового економічного нормативу - коефіцієнта покриття ліквідності (LCR), а також за недотримання вимог щодо порядку формування та зберігання резервів за валютними деривативами (форвардними і ф'ючерсними контрактами).

Банк, у якого обмежено або припинено здійснення окремих видів операцій, відтепер має право подати до НБУ клопотання про зменшення обсягу (переліку) встановлених обмежень.

Банк, який припиняє банківську діяльність, може подати до Нацбанку клопотання про дострокове скасування окремих заходів впливу, а саме: про припинення дії письмової угоди і про дострокову відміну обмеження, зупинення чи припинення операцій. НБУ задовольнятиме такі клопотання в разі узгодження плану припинення банківської діяльності без припинення юридичної особи.

Крім того, регулятор може не застосовувати заходи впливу до банку, який припиняє банківську діяльність, якщо допущені ним порушення пов'язані з належним виконанням узгодженого Нацбанком плану припинення банківської діяльності без припинення юридичної особи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА