12:28 01.06.2019

"Vodafone Україна" не купувала оператора Vega

2 хв читати

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" (ПРАТ "ВФ Україна") не купувала оператора Vega Telecom (оперативне управління яким здійснює ПРАТ "Фарлеп-Інвест"), повідомила державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Марія Процишен.

"Хочемо повідомити, що вже отримали відповідь на наш офіційний запит від "ВФ Україна", в якому зазначено, що "твердження про укладення нашим товариством операції з придбання корпоративних прав "Фарлеп-Інвест" передчасне і не відповідає дійсності", - повідомила вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

З посиланням на відповідь "Vodafone Україна", Процишен зазначає, що компанія постійно здійснює вивчення ринку, зокрема у сфері надання послуг у сфері широкосмугового доступу до мережі Інтернет, фіксованого телефонного зв'язку, Інтернет телефонії тощо.

"Таким чином, наразі немає жодних підстав говорити про порушення закону України "Про захист економічної конкуренції", зокрема здійснення вищезазначеними компаніями концентрації без дозволу", - наголосила держуповноважений АМКУ.

Раніше у ЗМІ повідомлялося про можливу купівлю "Vodafone Україна" телекомунікаційної групи Vega.

"Vodafone Україна" – другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні за підсумками 2018 року скоротив чистий прибуток на 18,1% порівняно з 2017 роком – до 1,8 млрд грн. У компанії пояснюють це збільшенням витрат внаслідок активного розгортання мереж 4G і 3G.

"Vodafone Україна" на 100% належить Prelludium B. V. і є частиною міжнародної групи МТС, акції якої котируються на Нью-йоркській фондовій біржі.

Vega за підсумками 2018 року отримала 641,3 млн грн чистого доходу, що на 3,79% більше, ніж за 2017 рік, показник EBITDA досяг 164,9 млн грн, що на 49% більше торішнього показника.

Наразі Vega присутній у 22 областях України. Оперативне управління телекомунікаційною групою Vega здійснює ПРАТ "Фарлеп-Інвест".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА