23:09 03.06.2019

Міжнародні резерви України знизяться за підсумками травня через виплати за держборгом $ 1,7 млрд - Данилишин

2 хв читати
Міжнародні резерви України знизяться за підсумками травня через виплати за держборгом $ 1,7 млрд - Данилишин

Міжнародні резерви України за підсумками травня 2019 року знизяться через виплати за держборгом $ 1,7 млрд, повідомив глава ради НБУ Богдан Данилишин на своїй сторінці в Facebook.

"За три літніх місяці Україні потрібно буде виплатити зовнішніх боргів на суму $ 1,8 млрд, у вересні - $ 1,7 млрд. Плюс до цього - очікуваний у липні-серпні вихід нерезидентів з гривневих ОВДП, які вони купували в січні-квітні, приблизно еквівалентом $ 1 млрд, з подальшою конвертацією отриманих грошей у валюту", - зазначив глава ради.

"Упораємося? Упораємося. Але в чималому ступені за рахунок запозичень уряду, в окремих випадках - міжнародних резервів НБУ, які вже за підсумками травня знизяться через виплати за держборгом $ 1,7 млрд", - підкреслив Данилишин.

У цих умовах він закликав продовжувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Нацбанк ввечері повідомив, що офіційну інформацію про динаміку міжнародних резервів буде оприлюднено 6 червня.

Головний економіст Альфа-Банку Україна Олексій Блінов у понеділок у своєму блозі оцінив зниження міжнародних резервів за підсумками травня в $ 1,2 млрд - до $ 19,3 млрд. За його даними, поповнення резервів минулого місяця відбувалось за рахунок викупу $ 0,2 млрд на міжбанку і покупки нерезидентами ОВДП на $ 0,43 млрд, тоді як статтями витрат резервів стали $ 1,8 млрд. на погашення та обслуговування валютного боргу і $ 0,04 млрд на валютні інтервенції останніми днями місяця.

Як повідомлялося, міжнародні резерви України в квітні 2019 року скоротилися на 0,5% - до $ 20,525 млрд (у еквіваленті) через значний обсяг погашень по державному боргу.

Глава Національного банку України Яків Смолій 28 травня поточного року повідомив, що обсяг міжнародних резервів становить $ 19,3 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА