21:00 04.06.2019

Держзамовлення на нові протикорабельні крилаті ракети "Нептун" становить 120 одиниць

3 хв читати
Держзамовлення на нові протикорабельні крилаті ракети "Нептун" становить 120 одиниць

Державне замовлення на крилаті ракети Р-360, що входять до складу нового українського берегового протикорабельного комплексу "Нептун" (РК-360МЦ "Нептун"), становить 120 одиниць, повідомив директор з корпоративних прав та інвестиційних проектів ВАТ "Мотор Січ" Володимир Семенов.

"Ось створили ракету "Нептун". Чудово відстрілялися... Держзамовлення (на крилаті ракети Р-360 - ІФ) на сьогодні 120 штук", - сказав він, виступаючи під час круглого столу в Торгово-промисловій палаті 29 травня, повідомляє у вівторок спеціалізоване видання Defense Express.

Семенов також додав, що "Мотор Січ" виробляє для цих ракет основний двигун. У виданні припускають, що йдеться про малогабаритні двоконтурні турбореактивні двигуни МС-400 або модернізовану версію Р95-300, яку раніше використовували на старих ПКР Х-35.

При цьому представник "Мотор Січі" зазначив, що виробничі можливості ДККБ "Луч" (входить до держконцерну "Укроборонпром") дають змогу виготовляти близько 50 таких ракет на рік, оскільки це не серійне підприємство, а конструкторське бюро.

Як повідомлялося, 27 травня в "Укроборонпромі" повідомили про проведення на військовому полігоні в Одеській області успішних вогневих випробувань берегового протикорабельного комплексу з крилатою ракетою "Нептун" дальністю 300 км. Під час стрільб нового РК-360МЦ "Нептун" перевіряли роботу цілої низки нововведень у конструкцію ракети Р-360, спрямованих на суттєве підвищення ефективності озброєння.

Р-360 оснащена новою головкою самонаведення, що дає змогу захоплювати ціль в умовах складного маневрування, а також новим стартовим двигуном, що забезпечує активніше виведення КР на маршову ділянку польоту. Нові крила та рулі КР збільшеної площі забезпечують підвищену керованість і маневреність Р-360.

У рамках здійснених нововведень розробник замінив частину електронних і цифрових систем КР, що забезпечують її роботу в складних умовах. Серед них в "Укроборонпромі" виділяють новий радіовисотомір, що забезпечує зниження висоти польоту Р-360. "Цей параметр є одним із найважливіших: що менша висота польоту, то складніше противнику побачити і перехопити крилату ракету. Р-360 може летіти у лічених метрах над поверхнею", - уточнює прес-служба. Вона наголошує: "Це значно скорочує час для її виявлення, ідентифікації та перехоплення". Також замінено складові частини системи навігації КР, що забезпечує її роботу навіть за умов потужного використання противником засобів РЕБ.

Як наголошують в "Укроборонпромі", здійснені розробником нововведення Р-360 дають змогу новій КР обходити зони ППО противника і знищувати ціль у тилу ворога несподіваним ударом.

Згідно з раніше озвученими розробником даними, держвипробування берегового протикорабельного комплексу з КР "Нептун", призначеного насамперед для вирішення завдань обороноздатності в Чорноморсько-Азовській морській акваторії, намічені на перше півріччя 2019 року. У подальшому планується адаптація протикорабельної крилатої ракети (ПКР) під корабельну та авіаційну версії.

ДККБ "Луч" - один із провідних українських розробників озброєння широкого спектру, насамперед авіаційного та протитанкового озброєння, з 2011 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА