08:42 05.06.2019

"Метінвест" зупинить дві доменні печі на "Азовсталі" та запустить найекологічнішу домну

2 хв читати
"Метінвест" зупинить дві доменні печі на "Азовсталі" та запустить найекологічнішу домну

 

Київ. 5 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Найбільша українська гірничо-металургійна компанія "Метінвест" модернізує доменне виробництво на металургійному комбінаті "Азовсталь", знижуючи споживання газу та викиди в атмосферу.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, на "Азовсталі" зупинять дві доменні печі: ДП №5 виведуть з експлуатації, а ДП №6 капітально відремонтують.

Водночас зазначено, що навантаження з випуску чавуну ляже на модернізовану ДП №3, яку запустять найближчим часом.

У прес-релізі уточнюється, що доменне виробництво оновлюють у рамках Технологічної стратегії-2030, яка включає реалізацію низки екологічних заходів. Наприклад, капітальний ремонт доменної печі №6 дасть змогу підвищити її ефективність, знизити собівартість виробництва та скоротити викиди пилу на 55%. Після будівництва на ДП №6 установок вдування пиловугільного палива (ПВП) усі домни на "Азовсталі" буде обладнано цією технологією.

Під час ремонту також реконструюють систему аспірації: нинішній електрофільтр замінять на два рукавні фільтри, один з яких уловлюватиме викиди від ливарного двору, а другий - від скіпової ями і завантажувального пристрою.

Навантаження з виробництва чавуну на "Азовсталі" перенесуть на доменну піч №3, модернізація якої завершується. Ремонт дасть змогу підвищити потужність домни вдвічі - до 1,3-1,6 млн тонн на рік і знизити собівартість виробництва, скоротивши витрати коксу. Будівництво ПВП на доменній печі дасть можливість знизити споживання природного газу. Після реконструкції системи аспірації та переходу на замкнутий контур охолодження печі викиди пилу скоротяться на 64%.

Інвестиції в модернізацію сягнули понад $145 млн. Нове обладнання дасть змогу ДП №3 стати однією з найбільш екологічно чистих в Україні.

Генеральний директор комбінату Енвер Цкітішвілі наголосив, що соціальна відповідальність і турбота про довкілля - запорука тривалої стійкості і для комбінату, і для нашої маріупольської громади.

"Саме тому капітальні ремонти наших доменних печей передбачають їх модернізацію для відповідності найстрогішим європейським стандартам захисту довкілля. Це наша проактивна позиція для зниження впливу комбінату на екологію Маріуполя. Реконструкція доменного виробництва дозволить не лише значно знизити викиди, а й удосконалити технологічні процеси, а, значить, підвищити конкурентоспроможність", - пояснив топ-менеджер, слова якого наводить прес-служба.

"Метінвест" є міжнародною вертикально інтегрованою гірничо-металургійною групою компаній, що управляє кожною ланкою у виробничому ланцюжку створення вартості - від видобутку залізорудної сировини до виробництва готової металопродукції. В структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європи та США, а також мережа продажів з охопленням усіх ключових світових ринків.

У першому кварталі 2019 року група отримала $2,9 млрд виручки, рентабельність за EBITDA сягнула 15%.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) та "Смарт-

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА