18:02 05.06.2019

Кабмін затвердив порядок перерахунку вартості послуг з управління багатоквартирним будинком

1 хв читати
Кабмін затвердив порядок перерахунку вартості послуг з управління багатоквартирним будинком

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив порядок перерахунку вартості послуг з управління багатоквартирним будинком у разі неналежного надання послуги.

"Новий порядок дозволяє жителям платити лише за фактично спожиті послуги. Дає право зменшити рахунки в разі неякісної послуги чи її ненадання. Порядок встановлює чіткі взаємовідносини з керуючим і дозволяє уникнути непорозумінь у частині нарахування плати", - наведено в повідомленні прес-служби слова віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

За його словами, на сьогодні створено необхідну правову базу для впровадження ринку керуючих житлом.

Згідно із затвердженим порядком, перерахунок здійснюється протягом місяця за заявою керуючого або за визнанням ним акта-претензії з боку споживачів.

Крім того, в порядку визначаються вимоги до підтвердження обсягу фактично наданих послуг та збитків керуючого, встановлюються особливості перерахунку за техобслуговування й енергопостачання ліфтів, а також утримання, обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем.

Документ також визначає умови, за яких перерахунок не здійснюється, зокрема, якщо керуючий заощадив кошти під час надання послуг і при цьому не порушив періодичність проведення робіт з утримання або ремонту майна багатоквартирного будинку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА