13:00 06.06.2019

МЕРТ пропонує підвищити мінімальні ціни на алкоголь в Україні

2 хв читати
МЕРТ пропонує підвищити мінімальні ціни на алкоголь в Україні

Підвищити мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби на 10,7%; віскі, ром і джин - на 7,3%; коньяк - на 9,1-9,5% і вина - на 7,4-10,2% пропонує Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

"З моменту перегляду мінімальних цін відбулося зростання складових цін, зокрема: спирту (дані ДП "Укрспирт": середньозважена ціна у вересні 2018 року становила 311,07 грн/дал, прогнозна ціна на 2019 рік - 335,92 грн/дал, підвищення на 8%), тари, комплектувальних, енергоносіїв, мінімальна і середня заробітна плата працівників на підприємствах у цій сфері підвищилася відповідно на 11% і 25% (дані асоціації "Укргорілка"). Тому на сьогодні розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам суб'єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв і потребує корегування", - йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови, оприлюдненого на сайті МЕРТ.

У документі зазначається, що 27 травня 2019 року на нараді під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва за участю суб'єктів ринку алкогольних напоїв та їхніх об'єднань відбулося відкрите обговорення питання коригування цін на алкогольні напої.

Передбачений проектом постанови розмір мінімальних цін на алкогольні напої визначено за плановими показниками 2019 року.

МЕРТ нагадує, востаннє мінімальні ціни на алкоголь було підвищено у вересні 2018 року (постанова Кабінету Міністрів України №748 від 05.09.2018) і їх рівень визначався за плановими показниками на 2018 рік).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА