20:19 06.06.2019

Конституційний Суд за позовом ЗЗФ позбавив НАБУ права вимагати в суді анулювання угод

1 хв читати
Конституційний Суд за позовом ЗЗФ позбавив НАБУ права вимагати в суді анулювання угод

Конституційний Суд України 5 червня задовольнив скаргу Запорізького заводу феросплавів (ЗЗФ) і визнав неконституційним право Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) вимагати в суді визнання недійсними угод, йдеться на сайті суду.

"КС узаконив розкрадання коштів держпідприємств через закупівлі за завищеними цінами, позбавивши НАБУ права вимагати через суд анулювання незаконних угод. Це рішення - в інтересах організаторів корупційних схем, а не України", - прокоментувало НАБУ таке рішення.

Згідно з ним, НАБУ втратило право оскаржувати в суді угоди з 5 червня 2019 року.

ЗЗФ скаржилося до КС, що НАБУ ініціювало скасування угод ще до ухвалення судом вироку обвинуваченому.

Згідно з матеріалами справи, госпсуд у червні 2017 року відмовив НАБУ, проте апеляційний, а потім і Верховний Суд у квітні 2018 року за позовом бюро визнали угоду недійсною.

Йдеться про угоду на 172,48 млн грн між ЗЗФ і підконтрольним державі "Запоріжжяобленерго", діяльність керівництва якого розслідує НАБУ (т. зв. справа "Енергомережі").

За даними Центру протидії корупції на квітень цього року, за чотири роки роботи НАБУ добилося визнання недійсними 92 угод на суму 7 млрд грн.

Бізнес ЗЗФ, Стахановського ЗФ, Орджонікідзевського та Марганецького гірничо-збагачувальних комбінатів до націоналізації організовував ПриватБанк Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА