12:42 11.06.2019

"Укртрансгаз" закачав до сховищ 0,5 млрд куб. м газу для нерезидентів

2 хв читати
"Укртрансгаз" закачав до сховищ 0,5 млрд куб. м газу для нерезидентів

АТ "Укртрансгаз" на початок червня закачало до підземних сховищ газу (ПСГ) 515 млн куб. м газу за договорами з 24 компаніями-нерезидентами.

Як повідомила прес-служба "УТГ", з початку квітня компанія активно пропонує нерезидентам послугу зберігання газу в українських ПСГ у режимі "митний склад".

Водночас у червні АТ "Укртрансгаз" очікує зниження динаміки закачування для сторонніх замовників у разі встановлення регулятором тарифів на послуги транспортування на короткі відстані.

Наразі приватні компанії мають право зберігати газ на території України протягом 1095 днів без сплати митних зборів за умови подальшого транспортування природного газу за межі України. Тариф на зберігання в режимі "митного складу" дорівнює звичайному тарифу на зберігання газу в ПСГ і становить близько 0,6 євро/МВт.

Як повідомлялося, до літа 2017 року митне оформлення природного газу, що транспортується на територію України для його зберігання в ПСГ, можна було проводити лише в митному режимі "транзит".

Після ухвалення Енергетичною митницею Державної фіскальної служби наказу №45 від 1 червня 2017 року "Укртрансгаз" отримав дозвіл на відкриття та експлуатацію митного складу на базі українських ПСГ. Це надає можливість компаніям, зокрема іноземним, зберігати газ протягом 1095 днів (три роки) без сплати жодних податків і митних зборів за подальшого транспортування природного газу з території України.

Останніми роками українські сховища обсягом 31 млрд куб. м завантажені лише на 50%. У зв'язку з цим оператор ГТС України пропонує надавати послуги зберігання іноземним трейдерам насамперед із сусідніх країн, де існує дефіцит газових сховищ - Польща, Угорщина, Румунія, Словаччина та Молдова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА