16:14 12.06.2019

Щорічне засідання Українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій заплановане на осінь - торговий аташе США

2 хв читати
Щорічне засідання Українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій заплановане на осінь - торговий аташе США

Щорічне засідання Українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій заплановане на осінь, повідомив торговий аташе США Мартін Классенс в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Щорічну зустріч Ради з питань торгівлі та інвестицій планується провести восени цього року. Рада є корисним форумом для всіх відповідних міністерств і відомств наших урядів із метою обговорення шляхів збільшення двосторонньої торгівлі та інвестицій", - сказав Классенс.

Він нагадав, що серед інших питань на торішній зустрічі Ради обговорювали дотримання прав інтелектуальної власності, важливість прозорого правового та регуляторного середовища.

"Порядок денний засідання цього року ще не визначено, але, ймовірно, включатиме схожі питання", - додав Классенс.

За його словами, стримують американські інвестиції в Україні складнощі в бізнес-кліматі, особливо проблеми з корупцією та слабка судова система. Окрім цього, стримувальним чинником є інфраструктурні проблеми.

Щодо ситуації із захистом прав інтелектуальної власності в Україні Классенс відзначив занепокоєння США стосовно розповсюдження піратського контенту - фільмів, музики, а також того, що уряд надалі використовує неліцензійне програмне забезпечення.

"У 2018 році парламент ухвалив новий закон про організацію колективного управління, який, не будучи досконалим, усе ж створив рамки, за яких правовласники можуть отримати належну та адекватну компенсацію за свої творчі роботи. Ми моніторимо виконання цього законодавства в частині ефективності скорочення кількості шахрайських організацій колективного управління в Україні та забезпечення у такий спосіб належного розподілу роялті", - прокоментував торговий аташе США.

Говорячи про американські санкції стосовно РФ, він запевнив, що з боку США не буде ніякого послаблення санкцій до Росії, доки вона не виконає зобов'язань відповідно до Мінських угод.

"Сполучені Штати чітко зазначили: не буде ніякого полегшення санкцій, що стосуються Східної України, доки Росія не виконає своїх зобов'язань за Мінськими угодами, а санкції, пов'язані з Кримом, не буде знято, доки Росія не поверне Україні контроль над Кримським півостровом. Ми також даємо зрозуміти, що двері до діалогу відчинені, якщо Росія вирішить зробити реальні кроки на конструктивному шляху", - сказав Классенс.


Інтерв'ю з Мартіном Классенсом буде доступне на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА