13:35 13.06.2019

"Украерорух", Маріупольський порт і АМПУ очолили рейтинг стабільності держпідприємств в Україні

2 хв читати
"Украерорух", Маріупольський порт і АМПУ очолили рейтинг стабільності держпідприємств в Україні

ДП "Украерорух", Маріупольський морський торговельний порт і Адміністрація морських портів України (АМПУ) є найбільш стабільними державними підприємствами в Україні, свідчать дані рейтингу Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД, Київ), презентованого в Києві в четвер.

Результати дослідження 50 українських підприємств за підсумками 2017 року розміщено на сайті, створеному МЦПД разом з Інститутом економічних і соціальних реформ Словаччини (INEKO), повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" з презентації рейтингу.

Згідно з рейтингом, до топ-10 підприємств також увійшли: Міжнародний аеропорт "Львів", Морський торговельний порт "Південний", Одеський морський порт, поліграфічний комбінат "Україна", Міжнародний аеропорт "Бориспіль", ПрАТ "Укргідроенерго" і ПАТ "Центренерго".

За словами аналітика МЦПД Єгора Кияна, держкомпанії для участі в рейтингу відбирали за показником "загальна вартість активів". Дані брали з офіційних сайтів компаній або шляхом запитів до них на публічну інформацію. Рейтингування здійснювалося на підставі чотирьох критеріїв: ліквідність, рентабельність, леверидж і діяльність.

У планах МЦПД оновлювати рейтинг щорічно.

Водночас, як уточнив Киян у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", регулярність оновлення рейтингу залежить від фінансування, активності публікацій даних самими підприємствами, а також власних ініціатив Міжнародного центру перспективних досліджень.

"Усе залежатиме від фінансування, а також від власних ініціатив. Ми подивимося, якщо фінансування підтримуватиметься, ми гарантуємо оновлення (рейтингу - ІФ) наступного року. Якщо ж фінансової підтримки проекту не буде, тоді ми власними силами та ініціативами спробуємо тягнути разом з іншими і цей. Але тоді ми не гарантуємо регулярності публікації цього рейтингу", - зазначив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА