18:29 13.06.2019

РФ, ЄК та Україна можуть провести тристоронні консультації щодо газу в другій половині вересня

2 хв читати
РФ, ЄК та Україна можуть провести тристоронні консультації щодо газу в другій половині вересня

Росія, Україна та Європейська Комісія можуть визначити терміни нових тристоронніх консультацій із газових питань у другій половині вересня, повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак на зустрічі із заступником голови Європейської Комісії Марошем Шевчовичем.

"Ми домовилися про те, що обговорюватимемо дату чергової тристоронньої зустрічі, консультацій Росія-Україна-Єврокомісія, у другій половині вересня для того, щоб дочекатися підсумків парламентських виборів в Україні, дочекатися призначення уряду", - сказав російський міністр.

Представник Міненерго уточнив, що у вересні буде повторна двостороння зустріч Мароша Шефчовича і Новака, на якій буде обрано дату тристоронніх переговорів за участю України.

"Продовжуватимемо наші конструктивні переговори телефоном улітку і коли ми зустрінемося - у вересні", - додав Марош Шефчович. Заступник голови ЄК висловив сподівання, що вересневі переговори будуть конструктивними, і сторонам не доведеться збиратися для нових раундів "ні в листопаді, ні в грудні".

Новак продовжив: "Загалом ми підтвердили Єврокомісії, панові Марошу Шефчовичу, що Росія тут займає конструктивну позицію, готова забезпечити і продовжувати транзит газу через Україну, забезпечувати постачання європейським споживачам. Ми готові на діючих умовах до продовження контракту. Крім того, ми готові забезпечувати постачання газу в Україну, відновити постачання, яке було припинено в 2015 році, й Україна отримує зараз газ, як ви знаєте, реверсом. Той самий наш газ трохи дорожче, ніж це було б, якщо безпосередньо можна було б постачати. За нашими оцінками, які озвучить пан Міллер, "Газпром" міг би забезпечити зниження цін для споживачів України до 25% від сьогоднішнього рівня. Це ми ще раз підтвердили".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА