19:22 13.06.2019

Новак: Ми почули конструктивний підхід ЄК з імплементації нової Газової директиви до законодавства ФРН щодо "Північного потоку 2"

2 хв читати
Новак: Ми почули конструктивний підхід ЄК з імплементації нової Газової директиви до законодавства ФРН щодо "Північного потоку 2"

Міністр енергетики РФ Олександр Новак почув конструктивний підхід Єврокомісії до імплементації Газової директиви до Третього енергопакету, що стосується газопроводу "Північний потік 2", за підсумками переговорів із заступником голови Єврокомісії Марошем Шефчовичем.

Він зазначив, що з боку Єврокомісії наголошено на необхідності якнайшвидшого проведення процедур в Єврокомісії щодо імплементації Газової директиви до законодавства ФРН.

Новак сказав також, що домовився з Марошем Шефчовичем обговорити дату тристоронніх переговорів за участю України щодо газових відносин у другій половині вересня.

"Що стосується проекту "Північний потік 2", я поінформував пана Мароша Шефчовича, на якій стадії реалізація проекту. Ми чули конструктивний підхід із боку Єврокомісії до питань, що стосуються імплементації схваленої Газової директиви, про необхідність якнайшвидшого проведення процедур до законодавства ФРН. ЄК буде цей процес роз'яснювати, які заходи необхідні, щоб газову директиву було імплементовано якнайшвидшим чином, і було досягнуто певних дії з боку німецького регулятора", - сказав російський міністр.

"Що стосується "Турецького потоку", також було поінформовано заступника голови Єврокомісії про перебіг будівництва, і що він повністю відповідатиме вимогам європейського законодавства. І, безумовно, цей проект дасть змогу гарантувати енергобезпеку і постачання газу для Південно-східної Європи", - додав Новак.

Як сказав Марош Шефчович, цю поправку до Газової директиви "було ухвалено, щоб у нас був однаковий, справедливий підхід для всіх газопровідних систем, без будь-яких винятків, але і ми готові пояснити всі технічні, правові аспекти цієї поправки представникам консорціуму Nord Stream II".

"Ми обговорювали серед країн-членів Євросоюзу, було велике відчуття, що у нас різні режими щодо прокачування газу на землі та під водою. Тому була ясна вимога деяких країн-членів ЄС, щоб ми однаково ставилися до всієї системи - будь то на землі або під водою. Тепер ми досягли ясності, що умови однакові для всіх ділянок газопроводів - тоді консорціум компаній, що беруть участь у проекті Nord Strean II, має простежити за тим, щоб регуляторних вимог було дотримано, а ЄК вирішуватиме, наскільки ці умови відповідають вимогам ЄС. Ми готові провести роз'яснювальні інструкції з консорціумом", - резюмував Марош Шефчович.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА