21:07 13.06.2019

НБУ дозволив фінансування нерезидентів у гривні під ОВДП і ЗЕД-платежі до 150 тис. грн гривневими картами

2 хв читати
НБУ дозволив фінансування нерезидентів у гривні під ОВДП і ЗЕД-платежі до 150 тис. грн гривневими картами

Національний банк для спрощення іноземних інвестицій в Україну дозволив банкам здійснювати короткострокове фінансування в гривні юридичних осіб-нерезидентів для придбання ними облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

"З 14 червня 2019 року українські банки зможуть надавати іноземним компаніям і банкам під зазначені цілі гривневі кредити, а також проводити операції на умовах форвард і своп строком, що не буде перевищувати 14 робочих днів", - йдеться в повідомленні регулятора в четвер.

Нацбанк зазначив, що запуск "лінку" з міжнародним депозитарієм Clearstream усунув технічні перешкоди для притоку іноземних інвестицій в державні облігації. "Дозвіл банкам фінансувати такі операції в гривні дає інвесторам можливість краще планувати свою участь в аукціонах з розміщення ОВДП і на вторинному ринку. Це буде посилювати їх інтерес до українського ринку", - цитуються в релізі НБУ слова заступника глави центробанку Олега Чурія.

Крім того, реагуючи на численні звернення українського бізнесу, Національний банк уточнив, що суб'єкти господарювання можуть розраховуватися за торговими зовнішньоекономічними договорами як валютними, так і гривневими платіжними картками, якщо операція не перевищує 150 тис. грн.

Відповідні зміни затверджені постановою правління НБУ "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" №77 від 13 червня 2019 року.

Як повідомлялося, з початку 2019 року вкладення нерезидентів в ОВДП України виросли в 7,7 рази - до 48,65 млрд грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА