08:40 14.06.2019

США продовжили ще на рік санкції щодо низки білоруських чиновників

2 хв читати
США продовжили ще на рік санкції щодо низки білоруських чиновників

Президент США Дональд Трамп продовжив ще на один на рік дію санкцій щодо низки білоруських чиновників, повідомила прес-служба Білого дому.

Відповідний документ, адресований Конгресу США, розміщений на офіційному сайті Білого дому.

У документі зазначено, що "дії і політика певних членів уряду Білорусі і інших осіб продовжують створювати незвичайну і надзвичайну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики Сполучених Штатів".

"З цієї причини обмежувальні заходи, оголошені 16 червня 2006 року, повинні продовжувати діяти після 16 червня 2019 року", - йдеться в документі.

Американські санкції проти Білорусі були введені президентом Джорджем Бушем.

У посланні, направленому Конгресу США 16 червня 2006 року, Буш розпорядився заморозити фінансові рахунки президента Білорусі Олександра Лукашенка і дев'яти інших високопоставлених білоруських чиновників, а також заборонив американським громадянам здійснювати з ними будь-які угоди. Приводом для введення санкцій стали президентські вибори в Білорусі, які в США і ЄС визнали недемократичними.

Пізніше, в 2007-2008 роках, Вашингтон ввів обмежувальні заходи економічного характеру щодо концерну "Білнафтохім". У жовтні 2015 року Мінфін США призупинив санкції стосовно "Білнафтохіму" і восьми пов'язаних з ним підприємств нафтохімічної галузі.

У квітні поточного року США продовжили до 30 жовтня припинення санкцій щодо низки білоруських підприємств - "Білнафтохіму" і його філії в США (Belneftekhim USA), "Білшини", "Гродно Азот", "Гродно Хімволокно", "Лакофарба", ВАТ "Нафтан", "Полоцьк Скловолокно".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА