19:51 14.06.2019

Власник "АероСвіту" відновлює позов проти України більше ніж на $695 млн

2 хв читати
Власник "АероСвіту" відновлює позов проти України більше ніж на $695 млн

Нідерландська компанія Gilward Investments B. V., яка була найбільшим акціонером авіакомпанії "АероСвіт", що припинила свою діяльність у 2014 році, відновлює позов проти України на суму понад $695 млн.

Про це повідомляється в проспекті емісії єврооблігацій України, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проспектом, Gilward Investments B.V. ініціювала інвестиційний спір проти України в липні 2015 року в секретаріаті Міжнародного центру з урегулювання інвестиційних спорів (МЦУІС). У своєму позові компанія стверджувала, що Україна порушила певні зобов'язання за двостороннім інвестиційним договором із Нідерландами від 14 липня 1994 року.

Слухання було призначено на лютий 2019 року, але оскільки позивач не вніс додаткову передоплату, в справі було оголошено "технічний дефолт", а судовий розгляд призупинено до внесення платежу.

Як зазначається в проспекті, 3 червня 2019 року заявника поінформував секретаріат МЦУІС про те, що він зробив необхідний платіж. Україна очікує відновлення розгляду найближчим часом.

"АероСвіт", який був найбільшим українським авіаперевізником, розпочав процедуру банкрутства наприкінці грудня 2012 року, яку пізніше було скасовано рішенням суду, припинив діяльність наразі авіарейси не виконує.

На початку 2013 року повідомлялося, що найбільшими акціонерами "АероСвіту" були Gilward Investments BV і Фонд держмайна України (ФДМ), що володіють відповідно близько 38% і 22,4% акцій авіаперевізника. Ще трьом українським компаніям належали приблизно 40% акцій, зокрема "ГенАвіаІнвест" - 24,99%, Investment Advisors Group - 9,8% і "Бюро" - 4,8%.

У листопаді 2009 року Дмитро Парфененко, який виконував тоді обов'язки голови ФДМ, повідомляв, що структури, пов'язані з бізнесменом Ігорем Коломойським, викупили у співвласника "Міжнародних ліній України" Арона Майберга частку в "АероСвіті" й сконцентрували контрольний пакет акцій. У свою чергу фонд відмовився від продажу своєї частки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА