20:50 19.06.2019

Держлікслужба розпочала тестову експлуатацію електронної системи ліцензування виробництва лікарських засобів

1 хв читати

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками розпочала тестову експлуатацію електронної системи ліцензування виробництва лікарських засобів, в якій можна буде подавати заявки в режимі онлайн та відстежувати їхній статус.

Як повідомляє Держлікслужба на своєму сайті, наразі до тестування системи долучилися вітчизняні фармвиробники, зокрема ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", ПАТ "Фармак", ТОВ "Фарма Старт", АТ "Київмедпрепарат", ПАТ "Галичфарм" (входить до корпорації "Артеріум").

Проект профінансований міжнародною благодійною організацією "Фонд Східна Європа".

Електронна система передбачає можливість подання заявок на ліцензування виробництва лікарських засобів, імпорту лікарських засобів, окрім активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ), виробництва лікарських засобів в умовах аптеки, а також оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

"Завдяки нововведенню вся процедура подання заяв, їх розгляду, видачі відповідного документа від Держлікслужби та інші зміни даних у ліцензіях відображаються та оновлюються в режимі онлайн. Електронна документація буде засвідчена цифровим підписом", - наголошують у Держлікслужбі.

ПАТ "Фармак" - багаторічний лідер фармацевтичного ринку України. За підсумками 2018 року частка компанії становила 5,4% фармринку. "Фармак" є членом Асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

Виробник препаратів на рослинній основі АТ "Галичфарм" разом із виробником антибіотиків АТ "Київмедпрепарат" (Київ) входять до фармацевтичної корпорації "Артеріум".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА