07:55 20.06.2019

АМКУ оштрафував на 112 млн грн учасників тендера на реконструкцію Шулявського мосту

2 хв читати

Антимонопольний комітет України (АМКУ) наклав штраф по 56 млн грн на ТОВ "Північно-український будівельний альянс" ("Альянс") і "Спецбуд-Плюс" (СБП) із корпорації "Укрбуд" за змову в тендері на реконструкцію Шулявського мосту - транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Вадима Гетьмана.

"Ґрунтуючись на зібраних доказах, 19 червня 2019 року адмінколегія АМКУ наклала штраф на ТОВ "Північно-український будівельний альянс" і ТОВ "Спецбуд-Плюс" за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів у розмірі 112 млн гривень (по 56 млн на кожну з компаній)", - йдеться в повідомленні відомства в середу.

АМКУ нагадує, що "Альянс" в червні 2018 року виграв тендер на реконструкцію Шулявського мосту, організований комунальним підприємством "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд", запропонувавши 598,499 млн грн проти 598,5 млн грн у єдиного конкурента СБП за стартової ціни 608,57 млн грн.

Як наголошується в релізі комітету, крім підроблених документів у одного з фігурантів розслідування, відомство встановило, що зазначені компанії виконували роботи для одних і тих самих генпідрядників, які є членами "Укрбуду", розташовуються за однією адресою, спільно використовують засоби зв'язку, мають спільних працівників, використовують однакову IP-адресу для податкової звітності та "клієнт-банку".

Крім того, компанії надавали фінансову допомогу один одному, надали однакові листи банку замість банківських гарантій, а також документи, що мають спільні особливості в оформленні, синхронно діяли в часі, додає АМКУ.

Відомство нагадує, що в травні вже оштрафувало ці самі компанії за дві інших змови на загальну суму майже 150 млн грн - на торгах на будівництво корпусу Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова та реконструкцію гімназії ім. Бойченка.

"Альянс" у 2017 році наростив виручку на 77,7% - до 941,5 млн грн, а чистий прибуток - на 23,2% - до 6 млн грн.

Виручка СБП у 2017 році збільшилася на 84% - до 708,03 млн грн, а чистий прибуток - на 56,2%, до 15,41 млн грн.

Дані за 2018 рік поки що відсутні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГХК почала продавати титанову сировину до Італії, Іспанії, Німеччини, системно розширює географію експорту - керівництво

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА