12:41 20.06.2019

Три члени наглядової ради ПриватБанку відмовилися від своїх призначень - нардеп

1 хв читати
Три члени наглядової ради ПриватБанку відмовилися від своїх призначень - нардеп

Три іноземних члени першої наглядової ради ПриватБанку (Київ), сформованої після його націоналізації, відмовилися знову вступати на посаду, написав нардеп Павло Різаненко на сторінці у Facebook.

Заяви про відмову надійшли від голови наглядової ради банку Енгіна Акчакоча і двох незалежних членів наглядової ради - Андреа Монетта і Стівена Сіліга.

У Міністерстві фінансів агентству "Інтерфакс Україна" підтвердили отримання відповідних заяв.

"Як член конкурсної комісії отримав повідомлення, що три новопризначені незалежні члени наглядової ради Приватбанку (члени-іноземні громадяни, які були в минулому складі ради ПриватБанку) вирішили "не вступати на посаду члена наглядової ради". Причиною такого рішення вони називають неприйнятність вимог антикорупційного законодавства України щодо електронного декларування активів та доходів членами наглядових рад держбанків", - написав Різаненко.

Він не виключає, що справжньою причиною відмови послужили повернення в Україну колишнього мажоритарного акціонера ПриватБанку Ігоря Коломойського і низки судових рішень на користь останнього в судах першої інстанції щодо ПриватБанку після зміни президента країни.

"Дуже здивований таким рішенням, адже під час проведення інтерв’ю з цими кандидатами кожному з них індивідуально ставилось запитання щодо того, чи знають вони про особливості українського антикорупційного законодавства і щодо електронного декларування зокрема. Відповіді були ствердні та ними зазначалось, що вони готові виконати такі вимоги", - додав нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА