15:40 24.06.2019

Транзит українських товарів через РФ припустимий у разі використання пломб ГЛОНАСС

2 хв читати
Транзит українських товарів через РФ припустимий у разі використання пломб ГЛОНАСС

Автомобільний і залізничний транзит українських товарів до третіх країн через територію РФ дозволяється у разі забезпечення простежуваності з застосуванням пломб на підставі технології ГЛОНАСС.

Відповідні поправки внесено до указу президента про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України до громадян і юросіб РФ, підписаний у жовтні минулого року. Зміни затверджено указом Володимира Путіна від 24 червня, його оприлюднено на офіційному сайті розкриття нормативно-правових актів.

У водія автомобіля, який здійснює транзит, має бути обліковий талон. У разі порушення порядку використання пломб талони анулюються.

Уряду доручено затвердити перелік пунктів пропуску через держкордон для транзиту, порядок здійснення перевезень, вимоги до пломб ГЛОНАСС, порядок видачі талонів, а також забезпечити створення і експлуатацію системи контролю.

Указ набуває чинності з 1 липня.

Наприкінці травня на раді ЄЕК країни ЄврАзЕС домовилися розширювати застосування електронних пломб при транзиті товарів і провести у третьому кварталі багатосторонній експеримент, повідомляв журналістам перший заступник керівника ФМС Росії Руслан Давидов.

"Позиція така, що за умови застосування пломб дозволити транзит українських товарів, санкційних товарів із тим, щоб ми були впевнені, що ці товари не залишаються в Росії. Така практика є, але вона дуже обмежена у вузькому коридорі - через Білорусь. А колеги з Казахстану ставлять питання про те, що ви взагалі відкрийте все, якщо ми хочемо купувати українське, санкційне, ви відкрийте все (напрямки транзиту з РФ до Казахстану з третіх країн - ІФ)", - повідомляв Давидов.

"У принципі, наразі ми з країнами, митницями зблизили позиції серйозно з питань застосування пломб. Вони взагалі спочатку відмовлялися, говорили, що не хочемо й нам це не цікаво. Зараз ось потихеньку всім стає цікаво", - зазначав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА