18:01 24.06.2019

Суд повернув готель "Либідь" в Києві законному власнику

3 хв читати
Суд повернув готель "Либідь" в Києві законному власнику

 Господарський суд Києва у понеділок ухвалив рішення витребувати готельний комплекс "Либідь", що перебуває в управлінні мережі Premier Hotels and Resorts, із володіння ТОВ "Хотел Проперті" і передати колишньому власнику - ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" (обидва - Київ).

"Приміщення готелю "Либідь" у Києві площею понад 15 тис. кв. м повернуто законному власнику. Суддя Чеберяк П.П. визнав незаконним звернення стягнення на предмет іпотеки, яке відбулося в позасудовому порядку у вересні 2015 року, отже, було скасовано всі подальші реєстраційні та нотаріальні дії з майном. Також суд постановив витребувати готельний комплекс із незаконного володіння ТОВ "Хотел Проперті", - йдеться в повідомленні юридичної фірми Ario Law Firm, що захищає права ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" (Київ).

За словами старшого партнера Ario Law Firm Юліана Хорунжого, наведеними в повідомленні, відповідне рішення Госпсуду вже набуло законної сили.

"Це перше, по суті, рішення з 2015 року, з якого тривали низка судових процесів щодо захисту інтересів законного власника готельного комплексу, зокрема про скасування незаконних реєстраційних дій приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Чорней В.В., незаконність яких раніше вже було підтверджено Міністерством юстиції", - зазначив Хорунжий.

Він наголосив, що суд розглянув усі представлені сторонами документи у справі, детально дослідив обставини, і "обґрунтовано дійшов висновку про незаконність оскаржуваних дій, які призвели до втрати майна законним власником ВАТ "Готельний комплекс "Либідь".

Як повідомлялося, Господарський суд Києва в березні 2016 року ухвалив рішення виселити ПАТ "Перехідний банк "РВС банк" із приміщення готельного комплексу "Либідь" і передати його в розпорядження ТОВ "Хотел проперті". Верховний Суд України, а також Вищий господарський суд України та Київський апеляційний суд підтвердили рішення Госпсуду Києва, згідно з яким у рахунок погашення заборгованості звернено стягнення за іпотечними кредитними договорами шляхом визнання за банком права власності на предмет іпотеки у вигляді ГК "Либідь".

ТОВ "Хотел Проперті" зареєстровано 30 жовтня 2015 року. Основним видом діяльності є діяльність готелів та схожих місць проживання.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців на 24 червня 2019 року, власником є компанія "Карінза Інвестмент Лтд." (Віргінські о-ва), кінцевим бенефіціаром зазначено Гутіліса Улдіса (Латвія).

Статутний капітал ТОВ "Хотел Проперті" становить 1 тис. грн.

Готель "Либідь" побудовано в 1970 році.

Підприємство перетворене у ВАТ у 1994 році. Номерний фонд 17 поверхового готелю налічує 273 номери.

Як повідомлялося, на початку-2019 готельна мережа Premier Hotels and Resorts (Київ) ввела в експлуатацію після реконструкції 20 номерів на сьомому поверсі готелю Premier Hotel Lybid, зокрема 18 номерів категорії "прем'єр бізнес" і два номери "люкс бізнес".

Також готель має три конференц-зали "Слов'янський" (місткість 120 чол.), "Ладья" та "Панорама".

Основним власником готелю, згідно з даними НКЦПФР, станом на третій квартал 2013 року було ТОВ "Місто "Слави" (Київ), яке володіло 11,5% акцій ПАТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА