16:16 26.06.2019

"Нафтогаз" у серпні призупинить імпорт газу для його закачування до ПСГ без вирішення питання про наявність грошей на його закупівлю -

2 хв читати
"Нафтогаз" у серпні призупинить імпорт газу для його закачування до ПСГ без вирішення питання про наявність грошей на його закупівлю -

НАК "Нафтогаз України" вже в серпні може призупинити імпорт природного газу для його закачування до підземних сховищ (ПСГ), якщо не знайде відповідного фінансування, заявив глава НАК Андрій Коболєв.

"Якщо ми не знайдемо вирішення фінансового питання (кредити, євробонди, розстрочка за дивідендами від Кабміну - ІФ) найближчого місяця, то вже в серпні зупинятимемо імпорт для "Нафтогазу". Тобто ми маємо за липень знайти гроші для того, щоб оплачувати газ у повному обсязі на серпень", - сказав він журналістам у Києві в середу.

Коболєв зазначив, що знаходження фінансового ресурсу для "Нафтогазу", що має проблеми з ліквідністю, прямо пов'язане з рішеннями його акціонера в особі Кабінету Міністрів, оскільки міжнародні банки дають кредити під держгарантії або виконання певних умов. "У випадку з цими організаціями я побоююся, що ми ввійдемо у важку дискусію з урядом на тему статуту "Нафтогазу" або анбандлінгу", - вважає глава НАК.

За його словами, ці питання має розглядати нинішній склад уряду, оскільки рішення необхідно знайти вже в липні. Інакше країна може не встигнути довести запаси ПСГ до 20 млрд куб. м газу, необхідних на випадок повного зупинення "Газпромом" транзиту з 1 січня 2020 року.

Станом на 24 червня ПСГ України має у своєму розпорядженні запаси 13,136 млрд куб. м, а середньодобове закачування в червні становить близько 70 млн куб. м.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА