13:21 27.06.2019

Паркінги на експлуатованих дахах ТРЦ можна буде проектувати з 1 липня

1 хв читати
Паркінги на експлуатованих дахах ТРЦ можна буде проектувати з 1 липня

Зміни до Державних будівельних норм (ДБН) про проектування паркінгів на експлуатованих дахах торговельно-розважальних центрів (ТРЦ) набудуть чинності з 1 липня 2019 року, повідомила прес-служба заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та регіонального розвитку і ЖКГ Льва Парцхаладзе.

"У нових змінах до будівельних норм про проектування автостоянок і гаражів дозволено розміщувати автомобільні паркінги на експлуатованих покрівлях громадських будівель і споруд. Наприклад, торговельних і торговельно-розважальних центрів, адміністративних та інших споруд. Виняток становлять будівлі дитсадків, шкіл і корпусів лікарень з палатами. Норма набуває чинності з 1 липня", - повідомляє прес-служба.

Такі паркінги повинні мати евакуаційні виходи, а також враховувати вимоги ДБН "Планування і забудова територій" у частині протипожежних відстаней до прилеглої забудови та правил улаштування електроустановок. При цьому розміщувати тимчасові укриття для автомобілів на таких об'єктах забороняється.

Зміни до ДБН В.2.3-15-2007 "Автостоянки та гаражі для легкових автомобілів" розробило ПАТ "КиївЗНДІЕП".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА