12:26 29.06.2019

Пропозиції "Газпрому" про своп газу письмово підтверджені - виконавчий директор "Нафтогазу"

2 хв читати
Пропозиції "Газпрому" про своп газу письмово підтверджені - виконавчий директор "Нафтогазу"

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко спростовує слова голови "Газпрому" Олексія Міллера про відсутність пропозицій НАК про своп газу та пропонує ставитися до цієї пропозиції серйозно.

"«Своп» газу як запасний варіант у разі, якщо "Газпром" не хоче укладати контракт на бронювання потужностей для транзиту, пропонувався "Газпрому" ще навесні 2018 року в моїх офіційних переговорах з головою делегації "Газпрому" паном (Олександром) Медведєвим, на той час заступником пана Міллера", - написав Вітренко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Виконавчий директор "Нафтогазу" наголосив, що є письмові підтвердження цього.

"Це все буде використано в новому арбітражі проти "Газпрому". Так що на місці "Газпрому" я би ставився до цього серйозно", - зазначив Вітренко.

Він також знову поставив під сумнів заявлену "Газпромом" готовність знизити ціни на газ для України за виконання низки його умов. Виконавчий директор НАК нагадав, що за поточним контрактом "Газпром" зобов'язаний постачати "Нафтогазу" 5 млрд куб. м газу на рік за ціною на рівні ціни на ринку в Німеччині, проте російська компанія не виконує цих своїх контрактних зобов'язань і не постачає газ в Україну.

"Натомість пан Міллер розповідає про готовність вести переговори про якісь нові поставки за ціною, нижчою за ціну в "Німеччині". Тобто "Газпром" не хоче поставляти газ за більш високою ціною, а хоче за нижчою ціною. Хтось в це вірить?" - описав своє бачення ситуації Вітренко.

Як повідомлялося, Міллер 28 червня заявив, що "Газпром" не отримував офіційних пропозицій від України про заміну транзиту газу на свопові постачання. "Це якісь окремі заяви управлінців "Нафтогазу України" в соцмережах - до таких заяв ми ставимося несерйозно", - сказав Міллер, коментуючи пост Вітренка від 18 червня у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА