15:03 29.06.2019

Huawei отримала понад 80 тис. патентів у всьому світі, зокрема в США

2 хв читати
Huawei отримала понад 80 тис. патентів у всьому світі, зокрема в США

Китайська телекомунікаційна компанія Huawei Technologies Co. станом на кінець 2018 року отримала загалом 87,805 тис. патентів у всьому світі, зокрема 11,152 тис. у США.

Компанія щорічно виділяє на науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи 10-15% доходів, наводить дані Huawei агентство "Сіньхуа".

Зокрема, лише в розробку мереж зв'язку стандарту 5G компанія на кінець минулого року вклала понад $2 млрд. Це "більше, ніж загальний обсяг інвестицій у 5G від усіх основних постачальників обладнання в Сполучених Штатах та Європі", заявив директор компанії з юридичних питань Сун Люпін.

За його словами, Huawei заплатила понад $6 млрд у вигляді роялті за використання інтелектуальної власності (ІВ) інших компаній за останні 30 років, майже 80% із них отримали американські фірми.

Він наголосив, що повага і захист прав інтелектуальної власності входить до основних принципів компанії Huawei та є наріжним каменем її успіху у бізнесі. Сун Люпін закликав не політизувати спорів у сфері ІВ.

"За останні 30 років жоден суд не дійшов висновку, що Huawei займається шкідливою крадіжкою інтелектуальної власності", - сказав він. За його словами, "жодна компанія не може стати світовим лідером, крадучи в інших".

Визнавши, що Huawei була по обидві сторони спорів навколо ІВ, які є "спільним місцем у міжнародному бізнесі", Сун Люпін закликав до вирішення таких питань шляхом судового розгляду.

Huawei є найбільшим світовим виробником телекомунікаційного обладнання та лідером у розвитку технології 5G. Раніше цього року Huawei було внесено до чорного списку компаній, постачання американського обладнання яким може здійснюватися лише на підставі спеціальних ліцензій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА