10:18 02.07.2019

Попит на єврооблігації "Укрзалізниці" вп’ятеро перевищив пропозицію

1 хв читати
Попит на єврооблігації "Укрзалізниці" вп’ятеро перевищив пропозицію

"Укрзалізниця" розміщує 5-річні єврооблігації на $500 млн під 8,25% річних, що значно нижче очікуваного рівня, повідомив голова правління Євген Кравцов, коментуючи завершення прайсингу.

"Більше ніж 175 інвесторів із Великої Британії, континентальної Європи, США та Азії представили свої пропозиції про придбання цінних паперів. Отже, попит у п’ять разів перевищив пропозицію і досяг $2,5 млрд", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Кравцов зазначив, що встановлена ставка більше ніж на 1,5 процентних пункту нижче купона за існуючим випуском від 2013 року.

"Цим зменшили платіжне навантаження на "Укрзалізницю" на найближчі роки, що дозволить компанії успішно розвиватись найближчим часом", - зазначив голова правління.

На його думку, такий інтерес кваліфікованих інвесторів - яскравий показник упевненості в надійності й стабільності "Укрзалізниці" в довгостроковій перспективі.

"Таким чином ми відкриваємо дорогу іншим державним компаніям до міжнародних ринків - "Нафтогаз України", - вказав також Кравцов на іншу українську держмонополію, яка, за даними агентства "Інтерфакс-Україна", активно веде роботу з випуску єврооблігацій, який можливий уже цього місяця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА