12:39 02.07.2019

Рішення суду щодо тарифів для "Укренерго" унеможливлює функціонування нової моделі ринку е/е

1 хв читати
Рішення суду щодо тарифів для "Укренерго" унеможливлює функціонування нової моделі ринку е/е

Рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо забезпечення позову акціонерного товариства "Нікопольський завод феросплавів" до Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), у вигляді призупинення постанов регулятора за тарифами для НЕК "Укренерго" унеможливлює функціонування нової моделі оптового ринку електричної енергії, заявили в "Укренерго".

"Рішення Окружного адміністративного суду Києва призведе до колапсу нового ринку, оскільки призупинені постанови регулятора було ухвалено саме в забезпечення нових алгоритмів роботи ринку", - наводить прес-служба компанії слова голови "Укренерго" Всеволода Ковальчука.

Він зазначив, що в нових тарифах, встановлених для компанії в червні, було враховано такі необхідні для забезпечення роботи нового оптового ринку е/е витрати, як витрати е/е у магістральних мережах під час передання, компенсація за е/е, вироблену з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), вартість допоміжних послуг, наданих генерувальними компаніями для Об'єднаної енергосистеми (ОЕС) для забезпечення необхідного рівня резервів.

"Незастосування цих тарифів унеможливлює оплату електроенергії, яка витрачається в магістральних мережах, компенсацію виробникам, які працюють за "зеленими" тарифами, а також здійснення плати допоміжних послуг, тобто підтримки резервів в ОЕС України. А значить унеможливлює функціонування нової моделі ринку", - стверджує Ковальчук.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА