14:50 02.07.2019

ЄБРР виділить EUR19,7 млн для Scatec Solar на будівництво СЕС у Чигирині

2 хв читати
ЄБРР виділить EUR19,7 млн для Scatec Solar на будівництво СЕС у Чигирині

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть норвезькій Scatec Solar в особі "Скатек Солар АСА" кредит у сумі EUR19,7 млн на будівництво в Чигирині (Черкаська обл.) сонячної електростанції (СЕС) потужністю 55,4 МВт, ще частину коштів виділять Шведський фонд та Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО), повідомила прес-служба ЄБРР.

Зокрема, йдеться про кредит шведської держустанови фінансування розвитку "Сведфанд Інтернешнл АБ" (Шведський фонд) у сумі EUR10 млн та кредиті з боку НЕФКО розміром EUR5 млн.

Фінансування будівництва з боку ЄБРР здійснюється у рамках затвердженої в липні 2018 року програми фінансування альтернативної енергетики в Україні USELF III загальним обсягом EUR 250 млн. Кредитні кошти, за даними самого девелопера, покриють 70% загальних витрат на проект.

"Очікується, що нову СЕС буде введено в експлуатацію в 2020 році, вона забезпечить скорочення викидів CO2 на більш ніж 36 тис. тонн на рік. Це вже четвертий проект "Скатек Солар" в Україні. З попередніх проектів компанії ЄБРР також підтримав будівництво СЕС потужністю 47 МВт у Миколаєві та СЕС на 30 МВт у Кам'янці", - йдеться в повідомленні ЄБРР.

Окрім них, нині "Скатек Солар" спільно з китайською корпорацією PowerChina Guizhou Engineering Co. Ltd. будує в Україні СЕС "Прогресівка" потужністю 148 МВт (Прогресівка Миколаївської обл.). Загальна вартість проекту дорівнює EUR124 млн.

Як повідомлялося, в 2018 році Scatec Solar заснувала і придбала близько півдюжини компаній в Україні для здійснення своїх проектів із будівництва СЕС.

Компанія отримала 51% у Rengy Bioenergy (решта 49% належить українському девелоперу Rengy Development), яка нині будує СЕС на 47 МВт у Миколаївській області. На початку цього року норвежці також розпочали будівництво СЕС "Кам’янка" на 30 МВт у Черкаській області Scatec Solar. Для цього вони придбали 100% ТОВ "Чиста Енергія 2011".

У 2018 році через голландську "дочку" Scatec Solar Ukraine B.V. норвежці стали власниками 100% українських ТОВ "Атлас Кепітал Енерджі", "Грінтеко СЕС", "Прогресівка" та "Богуславенерджі".

Згідно з нещодавніми заявами компанії, на кінець 2019 року вона наростить свій портфель проектів у сонячній енергетиці України майже до 400 МВт, загальний обсяг інвестицій сягне EUR250-300 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА