11:45 04.07.2019

Підготовка України до припинення "Газпромом" транзиту газу з 2020 р. під загрозою через падіння видобутку "Укргазвидобування"

2 хв читати
Підготовка України до припинення "Газпромом" транзиту газу з 2020 р. під загрозою через падіння видобутку "Укргазвидобування"

Україна має готуватися до повного припинення транзиту російського газу з початку 2020 року, проте ця підготовка поки що опинилася під загрозою через приголомшливе падіння власного видобутку газу, зокрема в підконтрольній "Нафтогазу" компанії "Укргазвидобування", заявив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Якщо порівняти середньодобовий видобуток, якого було досягнуто в грудні 2018 року, з даними за червень 2019 року, то падіння добового видобутку газу в "Укргазвидобування" вже становить 9,2%. Перші дні липня показують ще більш загрозливі тенденції", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Представник "Нафтогазу" зазначив, що компанія змушена очікувати припинення транзиту через Україну не тільки в першому кварталі 2020 року, але і загалом після завершення 2019 року.

Вітренко нагадав, що позиція "Нафтогазу" залишається незмінною: компанія продовжує боротися за збереження транзиту російського газу після 2019 року, для цього їй знадобиться допомога міжнародних партнерів, зокрема залучення Європейської комісії до переговорів з транзиту з "Газпромом".

"Ми вітали і продовжуємо вітати участь Європейської комісії та українського уряду у цих переговорах, і не вважаємо, що ця проблема не може бути вирішена виключно на рівні відносин між "Газпромом" і "Нафтогазом", оскільки давно стало очевидним, що позиція "Газпрому" щодо припинення транзиту через Україну обумовлена саме політичними чинниками, а не економічними", - наголосив виконавчий директор НАК.

За його словами, "Нафтогаз" також має зберегти можливість отримати справедливу компенсацію за втрату транзиту через Стокгольмський арбітраж, над чим наразі працює.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА