11:21 05.07.2019

Moody's вважає "стабільним" прогноз банківської системи України

2 хв читати
Moody's вважає "стабільним" прогноз банківської системи України

Міжнародне рейтингове агентство Moody's після підвищення рейтингів України і її банків та зміни їх прогнозів на стабільний у 2018 році також скорегувало прогноз банківській системі України до "стабільного" з "позитивного".

"Тривале відновлення економіки, хоча і повільнішими темпами, підтримає загальні операційні умови роботи банків", - відзначає агентство в звіті, який вийшов днями.

Водночас Moody's відзначає ризики від споживчого кредитування, що швидко зростає.

"Споживчі кредити, що швидко зростають, створять ризики для якості активів у довгостроковій перспективі.Проте поліпшення якості активів та прибутковості на тлі економічного зростання, що триває, підтримає кредитні профілі банків у найближчі 12-18 місяців", - коментує ситуацію аналітик Moody's Лев Дорф (Lev Dorf).

За оцінками агентства, коефіцієнт проблемних кредитів у масштабах всієї банківської системи знизиться до 54% до кінця 2020 року з 69% до кінця 2018 року, в основному через зростання кредитного портфеля і списання старих кредитів.

Moody's допускає введення регуляторами попереджувальних заходів у зв'язку з ростом споживчого кредитування, однак вважає, що зростання доходів домашніх господарств допоможе стримати дефолти протягом наступних 12-18 місяців.

У звіті також йдеться, що збільшення прибутку банків може бути недостатнім для дивідендних виплат і забезпечення зростання активів, що знизить рівень капіталізації банків. Зокрема, згідно з оцінкою Moody's, у держсбанків буде недостатньо нерозподіленого прибутку для підтримки капіталізації на нинішньому рівні через виплати ними дивідендів у 2019 році.

Серед інших чинників, від яких залежатиме стабільність операційного середовища України, аналітики назвали співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Як повідомлялося, початок консультацій між Україною та МВФ про нову програму очікується після призначених на 21 липня позачергових виборів до Верховної Ради.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА