13:50 05.07.2019

Коломойський оцінює свої активи в $7,5-8 млрд

2 хв читати
Коломойський оцінює свої активи в $7,5-8 млрд

Український бізнесмен Ігор Коломойський оцінює свої статки у $7,5-8 млрд і тільки $500 млн із них - у США.

"Це (розмір статку - ІФ) неможливо оцінити. Коли ми робили розкриття ПриватБанку, то була оцінка, за скромними підрахунками, $7,5-8 млрд", - сказав він в інтерв'ю тижневику "Новое время", витяги з якого оприлюднено на сайті видання.

Він також зазначив, що через розслідування ФБР переглянув плани щодо укрупнення його бізнесу в Америці й вирішив від них відмовитися.

"Про металургійну частину ми вже розуміємо - "мінус" $200 млн. А що стосується тих будинків, так теж поганенько. Феросплавний завод - це наша профільна історія, ми за цей актив тримаємося", - зазначив він

"У мене в Америці інвестицій на $500 млн на все про все. Я $2 млрд тільки від "Євразу" отримав прямих платежів, в ПриватБанк на свій особистий рахунок. Які на хрін мені кредити були потрібні? Я ніколи в "Приваті" не брав кредити", - заявив бізнесмен.

Як повідомлялося, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткової компенсації шкоди. Наразі сторони ведуть судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Коломойського визнав націоналізацію банку незаконною. Наразі справа перебуває в апеляції.

Раніше Коломойський запропонував мирову угоду щодо ПриватБанку в обмін на частку в розмірі близько 25% фінустанови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА