15:57 05.07.2019

Кабмін схвалив результати конкурсів укладення УРП щодо 9 вуглеводневих ділянок

2 хв читати
Кабмін схвалив результати конкурсів укладення УРП щодо 9 вуглеводневих ділянок

Кабінет Міністрів України в п'ятницю схвалив результати конкурсів укладення угод про розподіл продукції (УРП) щодо дев'яти вуглеводневих ділянок.

Під час засідання уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін робить усі кроки для проведення відкритих конкурсів на користування надрами. Це дасть змогу країні реалізувати стратегічну мету відмови від імпорту газу з повною переорієнтацією на споживання газу внутрішнього видобутку.

"Ми робимо конкретні речі, щоб системно цю проблему розв'язати: наростити видобуток українського газу і не купувати його за кордоном. Ось таке рішення сьогодні в п. 5.2.2 наближає нас до цієї мети", - сказав він.

Як повідомлялося, наприкінці 2018 року Кабмін ухвалив провести 12 конкурсів із розробки вуглеводневих ділянок на підставі УРП. 28 лютого міжвідомча комісія з організації укладення та виконання УРП розпочала прийом заявок щодо дев'яти ділянок, 28 травня отримала 22 заявки.

Міжвідкомісія 1 липня 2019 року підготувала для уряду пропозиції стосовно переможців щодо дев'яти виставлених на конкурс материкових вуглеводневих ділянок. Серед них "Укргазвидобування" (УГВ) у союзі з канадською Vermilion щодо Балаклійської та Іванівської ділянок, "УГВ" - щодо Берестянської та Бузівської, "Укрнафтобуріння" - щодо Русанівської, американська Aspect Energy - щодо Варвинської, "ДТЕК" - щодо Зінківської, "Гео Альянс" - щодо Софіївської, "Західнадрасервіс" - щодо Угнівської.

Як зазначила керівник офісу Національної інвестиційної ради Юлія Ковалів, тепер за два місяці компанії мають погодити самі договори і підписати з урядом угоди, щоб якнайшвидше розпочати розвідку і в максимально короткі терміни розпочати роботу. Вона також сказала, що обсяг інвестицій щодо продовжень компаній, які перемогли, становить $430 млн за песимістичним сценарієм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА