16:54 05.07.2019

"Укрспирт" із 1 липня припинив відвантаження спирту виробникам алкоголю - "Укрводка"

2 хв читати
"Укрспирт" із 1 липня припинив відвантаження спирту виробникам алкоголю - "Укрводка"

ДП "Укрспирт" зупинило відвантаження сировини для компаній-виробників алкоголю з 1 липня, повідомили в асоціації "Укрводка".

"Легальні підприємства не повинні ставати заручниками погоджувальних процедур між центральними органами влади і державним монополістом. Але по факту вже п'ять днів ДП "Укрспирт" не відвантажує сировину для компаній-виробників алкоголю. Сподіваємося, що Міністерство фінансів і ДФС знайдуть вирішення проблеми і "Укрспирт" відновить відвантаження в нормальному режимі", - наведено в заяві слова голови асоціації "Укрводка" Володимира Остапюка, текст якої має агентство "Інтерфакс-Україна".

Інформацію про припинення відвантажень підтвердило також інформоване джерело на ринку, зазначивши, що про внесення змін до Податкового кодексу було відомо з листопада минулого року і відповідно був час підготуватися до них, а нині алкогольні компанії працюють із запасів.

Як повідомлялося, раніше "Укрспирт" заявив про проблеми з відвантаженням спирту етилового через правову колізію.

У держпідприємстві зазначили, що з огляду на введення в дію з 1 липня 2019 року окремих положень Податкового кодексу в "Укрспирту" виникли складнощі з відвантаженням спирту. За даними ДП, "Укрспирт" і покупці спирту мають зареєструвати постачання спирту в реєстрі товарно-транспортних накладних, проте реєстрацію накладної на вивезення спирту етилового було виключено з Податкового кодексу (кодекс регулює виключно транспортування горілки та лікеро-горілчаних виробів). Отже, "Укрспирт" не може оформити накладну, а штраф за постачання спирту без належної документації становить 200% від вартості постачання (щонайменше - 15 тис. грн).

За інформацією "Укрспирту", правові колізії фактично зупиняють виробничу діяльність підприємства через ризики застосування штрафних санкцій із боку контролюючих органів, а фактичне зупинення постачань змусить українських виробників імпортувати спирт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

Графіки відключень е/е тривають у Харківській області, у денні години в енергосистемі профіцит - Міненерго

ЄС виділяє EUR121 млн на докапіталізацію ЄБРР для збільшення допомоги Україні

"Енергоатом" і Westinghouse розпочали проєкт будівництва ХАЕС-5,6 за технологією АР1000

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА