21:08 05.07.2019

Уряд затвердив членів наглядових рад Приватбанку та Ощадбанку за квотою президента

2 хв читати
Уряд затвердив членів наглядових рад Приватбанку та Ощадбанку за квотою президента

Членом наглядової ради ПриватБанку стала юрист "Укрексімбанку" Юлія Мецгер, а Ощадбанку - Юрій Храмов, який до кінця 2010 року тривалий час працював в Укрексімбанку і займав там посаду заступника голови правління, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" два джерела.

За їхніми даними, відповідне рішення Кабінет міністрів прийняв на засіданні в п'ятницю за пропозицією президента.

Як повідомлялося, Кабмін затвердив наглядові ради ПриватБанку, Укрексімбанку і Ощадбанку на засіданні 22 травня цього року за винятком членів (по одному в кожному банку) за квотою президента.

Незалежними членами наглядової ради Ощадбанку були призначені Шевки Аджунер, Байба Апін, Олексій Резніков, Олексій Грінченко, Міхаель Вайнштейн, Пітер Бріггс, представниками держави - Даніель Білак (від КМУ) і Дмитро Власов (від ВРУ).

Майкл Вайнштейн є незалежним банкіром і фінансистом з більш ніж 30-річним досвідом роботи в сфері міжнародного банкінгу, стратегічного консультування фінансових установ та фінансування розвитку провідних установ у США, Росії, Центральній Азії, на Кавказі, в Східній і Центральній Європі, Латинській Америці.

Шевки Аджунер - екс-глава представництва ЄБРР в Україні, Олексій Рєзніков - відомий український юрист, Олексій Грінченко має більш ніж 20-річний досвід ведення бізнесу в банківській сфері і консалтингових послугах для корпоративних клієнтів.

Пітер Бріггс має більш ніж 40 річний досвід у банківській сфері, включно з 20-річним досвідом консультанта, який співпрацював з консалтинговою групою ING Group, з іншими міжнародними фінансовими установами на ринках країн, що розвиваються, в реструктуризації і програмах до і після злиття.

Байба Апін має більш ніж 15-річний досвід у консалтингу з інформаційних технологій і управління цифровою трансформацією в країнах пострадянського простору.

Новими незалежними членами наглядової ради ПриватБанку були затверджені міжнародний радник управління технічної допомоги Казначейства США, в минулому експерт-консультант МВФ Іскья Шарон; колишній генеральний директор з операцій Citi (Єгипет) і член наглядової ради Citi Bank (Україна) Шейх Надір і Еран Кляйн, в минулому займав керівні посади в Commerzbank (Велика Британія), Citibank (Велика Британія), WestLB (Японія) і Deutsche Bank (Японія).

Також до складу наглядової ради ПриватБанку переобрані автор програми реформування банківської системи Туреччини Енгін Анкчакоча, керуючий партнер інвесткомпанії Apollo Management Андреа Манетта і фінансист, автор реформи фінсектора в Ірландії Стівен Силіг. Однак пізніше ці троє відмовилися від призначень.

ПриватБанк і Ощадбанк є найбільшими українськими банками.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА