11:15 08.07.2019

"Укрзалізниця" планує перевозити поштові відправлення контейнерами у складі пасажирських поїздів

2 хв читати
"Укрзалізниця" планує перевозити поштові відправлення контейнерами у складі пасажирських поїздів

АТ "Укрзалізниця" провадить переговори з поштовими операторами про запуск послуги з перевезення пасажирських поїздів для доставки поштових відправлень фітинговими платформами, повідомила компанія.

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці" з посиланням на операційного директора компанії В'ячеслава Єрьоміна, залізниця - прогнозований та стабільний вид транспорту, який зможе забезпечити доставку відправлень практично будь-яких розмірів.

"У цій послузі зацікавлені наші поштові оператори. Наразі ми ведемо з ними переговори, і вони дуже зацікавлені в цій послузі, адже їхні клієнти зможуть завжди вчасно отримати свій вантаж, незалежно від погоди та інших факторів, що впливають на автотранспорт", - зазначив він.

Єрьомін додав, що цю послугу надаватимуть аналогічно вагонам-автомобілевозам, вона жодним чином не вплине на якість та швидкість пасажирських перевезень.

Для перевезення поштових відправлень "Укрзалізниця" планує використовувати фітингові платформи, які буде модернізовано під візки пасажирських вагонів.

Як повідомлялося, раніше в "Укрзалізниці" повідомили про намір використовувати пасажирські поїзди для вантажоперевезень.

Із квітня 2019 року тариф на вантажні перевезення "Укрзалізниці" індексовано на 14,2%. Кабмін у березні погодив автоматичну індексацію тарифів на перевезення вантажів і пов'язані з ними послуги з 1 травня на 2,5%, з 1 серпня - на 5%, з 1 листопада - на 7,5%.

При цьому в червні 2019 року директор із розвитку "Укрзалізниці" Андрій Рязанцев констатував, що тариф на вантажні перевезення "Укрзалізницею" недооцінений удвічі-тричі і зростатиме.

"Укрзалізниця" планує в 2019 році перевезти 331 млн тонн вантажів, що на 4,8% менше за плану на 2018 рік. У результаті доходи від перевезення вантажів прогнозуються в розмірі 83,991 млрд грн, що більше за план-2018 на 12 млрд грн (16,7%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА