15:58 09.07.2019

Зеленський зобов'язав Кабмін створити інформресурс для митного декларування товарів

2 хв читати
Зеленський зобов'язав Кабмін створити інформресурс для митного декларування товарів

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, спрямований на посилення ефективності протидії контрабанді та корупції під час митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України.

Згідно з підписаним у вівторок указом, Кабінет Міністрів України на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади має створити інформаційний ресурс для забезпечення можливості добровільного та публічного декларування товарів значної кількості найменувань, які ввозяться на митну територію України однією партією; оприлюднення щомісячних звітів про результати реалізації відповідно до постанови Кабінету уряду від 20 червня 2018 року №479 експериментального проекту зі створення умов для запобігання ухиленню від сплати митних платежів.

Уряду наказано опрацювати питання щодо оприлюднення у форматі відкритих даних знеособленої інформації про митну вартість товарів, що переміщуються через митний кордон України, та забезпечення систематичного оновлення такої інформації.

Кабмін має вжити в установленому порядку заходів, спрямованих на надання можливості обміну в реальному часі інформацію з інформаційними системами інших держав щодо митного оформлення товарів, які переміщуються через кордон України.

Уряду також наказано до 1 січня 2020 року вжити заходів щодо забезпечення належної взаємодії між гарантами, що видають фінансові гарантії для забезпечення сплати митних платежів, та органами доходів і зборів за допомогою засобів електронного зв'язку відповідно до вимог Митного кодексу України.

Секретарю Ради національної безпеки і оборони України доручено внести на розгляд РНБО питання про створення Міжвідомчої комісії з питань боротьби з контрабандою та корупцією на митниці для розроблення та внесення на розгляд РНБО проекту програми боротьби з контрабандою та корупцією під час митного оформлення товарів.

Секретар РНБО має забезпечити створення в апараті РНБО телефону довіри для повідомлень про випадки контрабанди та корупції під час митного оформлення товарів, а також про дії, що мають ознаки ухилення від сплати митних платежів.

Президент своїм указом також рекомендував Генпрокуратурі, СБУ, Національній поліції вжити в установленому порядку заходів щодо недопущення надання доручень органам доходів і зборів про проведення оглядів (переоглядів) товарів, транспортних засобів комерційного призначення, крім випадків передання доручень за встановленою формою в рамках кримінального провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБА просить розширити визначення територій активних бойових дій для податкових пільг

Вирішити проблеми на українсько-польському кордоні допоможе спільний митний контроль - Верещук

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА