16:12 09.07.2019

Верховний Суд розблокував процес призначення радників з приватизації п’яти держкомпаній

2 хв читати
Верховний Суд розблокував процес призначення радників з приватизації п’яти держкомпаній

Колегія суддів Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду задовольнила скаргу Фонду держмайна (ФДМ) на рішення судів попередніх інстанцій, розблокувавши процес призначення радників з приватизації п'яти держкомпаній.

Відповідний документ від 26 червня 2019 року оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Колегія суддів дійшла висновку, що касаційна скарга Фонду держмайна України підлягає задоволенню, рішення судів першої та апеляційної інстанцій - скасуванню з ухваленням нового рішення про відмову в задоволенні заяв про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову", - зазначено в повідомленні.

Згідно з текстом рішення, колегія, зокрема, дійшла висновку, що суди першої та апеляційної інстанцій дали неправильну правову оцінку підставам забезпечення позову (зазначених позивачами) на відповідність Кодексу адміністративного судочинства (частини другої ст.150 "Підстави забезпечення позову"). Таким чином, суд першої та апеляційної інстанцій безпідставно задовольнив клопотання позивачів про вжиття забезпечувальних заходів.

Як повідомлялося, ФДМ провів конкурси з відбору інвестрадників для шести об'єктів із переліку підприємств "великої приватизації". Для продажу Одеського припортового заводу (ОПЗ) Фонд відібрав Pericles Global Advisory, яка перемогла в складі консорціуму з White&Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine і SARS Сapital, і встиг укласти з нею договір. Однак роботу радника було заблоковано судовим розглядом, яке ініціював учасник конкурсу, що програв.

Крім цього, "Конкорд Консалтинг" у складі консорціуму KPMG, "Бюро Маркуса", Redcliffe Partners став радником приватизації вугільної компанії "Краснолиманська", "Президент-готелю" та "Індару".

"Електроважмаш", згідно з результатами конкурсів, має готувати до приватизації "KMPG Україна" у складі консорціуму Baker McKenzie, Henniger Winkelmann Consulting, а "Об'єднану гірничо-хімічну компанію" (ОГХК) - "BDO корпоративні фінанси" в складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine і Asset Expertise.

ТОВ "Грант Торнтон" 21 і 22 серпня 2018 року звернулося до Окружного адміністративного суду Києва з позовами до ФДМ, в яких просило визнати недійсними результати конкурсів із відбору радників для "Електроважмашу", "Краснолиманської" та "Індару". Позов до ФДМ із вимогою скасувати рішення конкурсної комісії з відбору радників ОГХК і ОПЗ подало також ТОВ "АК Маршаллер і партнери", а у вересні минулого року всі вони були об'єднані в одну справу.

У рамках забезпечувальних заходів суд заборонив Кабміну затверджувати відібраних Фондом радників до розгляду позову по суті (вільним від цього обмеження залишився лише "Президент-готель"). Це рішення було залишено в силі Шостим апеляційним адміністративним судом. ФДМ у відповідь на це подав касаційну скаргу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА