18:07 09.07.2019

Гройсман повідомив про ухвалення низки рішень, які дадуть змогу вже через кілька годин вирішити проблему водопостачання Донбасу

2 хв читати
Гройсман повідомив про ухвалення низки рішень, які дадуть змогу вже через кілька годин вирішити проблему водопостачання Донбасу

 Водопостачання на сході України буде відновлено вже через кілька годин завдяки ухваленню низки рішень на рівні уряду та глави держави, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Нарешті нам вдалося почати відновлювати водопостачання Донбасу. На рівні президента й уряду було ухвалено низку рішень, які дозволили вирішити цю життєво важливу для людей проблему... Сподіваюся, що вже через кілька годин люди на Донбасі будуть із водою", - написав Гройсман на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Прем'єр подякував за роботу віце-прем'єру Володимиру Кістіону, міністру енергетики Ігорю Насалику, главі Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну та заступнику міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуарду Кругляку.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 18 червня за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручив невідкладно вжити заходів для забезпечення питною водою жителів Донецької та Луганської областей.

Гройсман підписав доручення, згідно з яким необхідно відновити й забезпечити безперебійне постачання електроенергією об'єктів водопостачання та водовідведення КП "Компанія "Вода Донбасу" й надати підприємству статус "захищеного споживача".

Станом на 1 травня 2019 року заборгованість "Води Донбасу" за спожиту е/е становила 1 млрд 409,8 млн грн. Крім того, існує заборгованість у зв'язку з наданням послуг споживачам, які перебувають на неконтрольованій території, - 1,434 млрд грн.

Оператор системи розподілу (ОСР) "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля" 27 травня на вимогу постачальника "останньої надії" (ПОН) - держпідприємства "Укрінтеренерго" почав частково відключати об'єкти КП "Вода Донбасу" від електропостачання.

5 липня президент України Володимир Зеленський наголосив на важливості врегулювання питання нормального водопостачання на Донбасі й зазначив, що Гройсман повідомив йому, що "поставив це питання руба" на засіданні уряду.

За даними ЮНІСЕФ, від початку конфлікту на Донбасі внаслідок бойових дій загинули дев’ятеро працівників системи водопостачання, ще 26 дістали поранень, намагаючись забезпечити безперебійне водопостачання.

Згідно з інформацією, від початку 2019 року через бойові дії тимчасово припинялося або повністю перекривалося водопостачання для 3,2 млн осіб у середньому на 29 днів. Також було зафіксовано 58 випадків пошкодження об'єктів системи водопостачання та водовідведення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА