11:47 10.07.2019

"Укрінтеренерго" відновило постачання е/е "Воді Донбасу"

2 хв читати
"Укрінтеренерго" відновило постачання е/е "Воді Донбасу"

ДП "Укрінтеренерго", що виконує функції постачальника "останньої надії" (ПОН), повідомило оператору системи розподілу (ОСР) "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля" про виключення КП "Вода Донбасу" зі списку підприємств на відключення е/е, з огляду на що енергопостачання об'єкта було відновлено, повідомила прес-служба ДТЕК.

"9 липня 2019 року енергетики оперативно відновили електропостачання КП "Компанія "Вода Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Станом на 18:00 9 липня було відновлено енергопостачання насосної станції "Білокузьминівка", підстанції 35 кВ "Клебан-Бик" (обидві - Костянтинівський район Донецької обл.), підстанції 110 кВ "Артемівськ" (Бахмутська фільтрувальна станція, Донецька обл.).

Обмеження та відновлення електроенергії були виконані оператором системи розподілу за заявкою постачальника "останньої надії" в рамках чинного законодавства України, наголосили в ДТЕК.

Як повідомлялося, КП "Вода Донбасу" раніше неодноразово повідомляло про проблеми зі здійсненням розрахунків за послуги з постачання для нього е/е (що використовується в процесі очищення води) перед ОСР "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля", а також постачальником ДП "Укрінтеренерго". Серед причин, через які виникли труднощі, КП вказувало відсутність у нього коштів, зокрема й через несплату поставленої ним питної води на тимчасово неконтрольовані українським урядом території Донецької області. Так, станом на 1 травня 2019 року заборгованість "Води Донбасу" за спожиту е/е становила 1 млрд 409,8 млн грн. Крім того, заборгованість у зв'язку з наданням послуг споживачам, що перебувають на неконтрольованій території, становила 1,434 млрд грн.

Оператор системи розподілу (ОСР) "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля" 27 травня на вимогу постачальника "Укрінтеренерго" почав частково відключати об'єкти КП "Вода Донбасу" від електропостачання.

5 липня Кабінет Міністрів на період проведення Операції об'єднаних сил (ООС) заборонив відключати і застосовувати будь-які обмеження щодо постачання електричної енергії КП "Вода Донбасу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА