19:30 10.07.2019

Qatar Petroleum і Chevron Phillips Chemical Company побудують нафтохімкомплекс у Мексиканській затоці за $ 8 млрд

2 хв читати
Qatar Petroleum і Chevron Phillips Chemical Company побудують нафтохімкомплекс у Мексиканській затоці за $ 8 млрд

Катарська державна нафтогазова корпорація Qatar Petroleum і американська Chevron Phillips Chemical Company LLC домовились про створення великого нафтохімічного виробництва на узбережжі Мексиканської затоки в США, йдеться в повідомленні Qatar Petroleum.

Відповідну угоду компанії підписали в Білому домі в присутності президента США Дональда Трампа і еміра Катару шейха Таміма бен Хамада аль-Тані.

Вартість проекту оцінюється приблизно в $ 8 млрд. Нафтохімічний комплекс міститиме в собі установку етилену крекінгу потужністю 2 млн тонн на рік - найбільшу в світі, а також дві установки з виробництва поліетилену високої щільності (низького тиску) потужністю 1 млн тонн на рік кожна.

У повідомленні наголошується, що розташування майбутнього комплексу на узбережжі Мексиканської затоки відкриває прямий доступ до великих обсягів етану зі сланцевих басейнів США, включно з Пермським басейном.

У відповідності до угоди, у Qatar Petroleum буде частка в 49% у новому проекті, у Chevron Phillips Chemical - інші 51%, також американська компанія забезпечуватиме управління проектом і його експлуатацію.

Визначитися з підрядниками будівництва нафтохімічного комплексу компанії планують у 2021 році, на 2024 рік заплановано запуск виробництва.

У кінці червня Qatar Petroleum і Chevron Phillips Chemical Company підписали велику угоду про розвиток газохімічного виробництва в Катарі. Відповідно до домовленостей, за сприяння американської корпорації на території промислового центру Рас-Лафан в четвертому кварталі 2025 року буде пущено в дію установку з виробництва етилену і поліетилену. Для здійснення проекту, сторони, які беруть участь в його реалізації, створять компанію, в якій частка Qatar Petroleum складе 70 %, Chevron Phillips - 30%.

Передбачається, що установка з виробництва етилену потужністю 1,9 млн тонн на рік стане найбільшою на Близькому Сході, і однією з найбільших у світі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА