11:26 11.07.2019

У Мексиці зійшов із конвеєра останній Volkswagen "Жук"

1 хв читати
У Мексиці зійшов із конвеєра останній Volkswagen "Жук"

На заводі Volkswagen у мексиканському місті Пуебла в середу з конвеєра зійшов останній автомобіль моделі VW Beetle ("Жук").

Під бурхливі оплески робітників і звуки народної музики маріачі сріблясто-блакитна машина під час урочистої церемонії проїхала лише кілька десятків метрів. Потім її передадуть у музей.

"Volkswagen закриває в Мексиці дуже важливу і успішну главу своєї історії", - йдеться в повідомленні місцевої "дочки" німецького автовиробника.

VW Beetle - спадкоємець легендарного Volkswagen Kafer, який випускали з 1938-го по 2003 рік і вважається наймасовішим автомобілем в історії, що випускався без значних змін базової конструкції.

Оригінальний Kafer було розроблено в 1930-х роках за дорученням Адольфа Гітлера відомим конструктором Фердинандом Порше, зазначає Deutsche Welle. Машина відрізнялася компактними габаритами і незабаром перетворилася в практично народну марку.

З 2003 року почався випуск модернізованої версії - New Beetle. З 2011 року дебютувало друге покоління VW Beetle.

Завод у Пуебла був одним з основних виробників цієї моделі для ринку Мексики та інших країн Латинської Америки. Загалом за майже 70-річну історію під маркою Volkswagen Kafer було випущено близько 21,5 млн автомобілів, відзначає агентство dpa.

Автомобілебудування - одна з найважливіших галузей промисловості в Мексиці. У цьому секторі задіяно близько 900 тис. жителів країни, населення якої становить близько 129 млн. людей

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА